23.5.2015

Koulunkäynninohjaajalle valmistujaiskortti


Tuttava valmistuu koulunkäynninohjaajaksi. Tässä valmistujaiskortti hänelle. 
Korttipohja on kierrätyskartonkinen valmispohja. 
Päällä sininen kartonki, johon leimasin numeroita ja stanssasin BigShotilla kirjaimia. 
Olin liimannut ensin keltaisen kartongin 2-puoleiselle teippiarkille (askartelukaupasta).  Kulmakoristeet ovat tarroja,


Kortti sisältä. Vasemmalla sivulla on leimattu ja väritetty kuva. 


Tekstin kirjoituskohdan kohokuvioin BigShotin kohokuviointitaskun avulla vihkonsivumaiseksi. 

Onnitteluja valmistuville!

Anu


20.5.2015

Feikki-kettinkiä * Fake Chain


Lisää yo-koristeista. Steampunk oli siis teemana ja siihen kuuluu myös kettinkejä, koneiden yms.teollisen ohella. Muutama metri koristekettinkiä tehtiin kierrätysmateriaalista.


Yksi kettingin silmukka on yksi leipäpussin sulkija! Niitä oli kerätty itse jo kuukausia ja saatiin niitä myös läheisiltä. 
Kokoa yhdellä sulkijalla on n.6 mm x 5 cm. 



Muutama ilta siinä vierähti, kun koko perheen voimin vuorotellen näitä väänneltiin. Osa väänteli pihdeillä, osa ihan paljain käsin. Muoto ei ole niin tarkkaa, 

Sulkijoiden parasta ennen -päivämäärät jätettiin silmukoiden sisäpuolelle. Jälkiviisaana täytyy todeta, että olisi kannattanut jättää ne kuitenkin ulkopuolelle, sillä maalia meni vähemmän silmukoiden sisälle..


Spraymaalasin "kettingit" koristeille tarkoitetulla hopeanvärisellä maalilla. Pullossa sanottiin, ettei maali sovellu muoville. Kokeilin ja hyvin toimii. Kuivumisaika vain on useita tunteja pullossa luvatun n.30min sijaan. Lisäksi maali valui kosteana kettingin päältä helposti pois. Spreijasin nämä kahdesti. 

Lopputuloksessa maali on hieman epätasainen ja ikäänkuin olisi sulattanut muovia hieman. Juhlateemaamme nämä kuitenkin sopivat oikein hyvin. 
Ehkä vielä lisään hieman "ruostetta" (maalia) näihin, Pitää haudutella. 

Anu

18.5.2015

Marianne-kukkaro


Päivänsankari kielsi ostamasta lahjaa. No, ei sitten ostettu. Sen sijaan tein lahjan, tämän Marianne-kukkaron. Kaikki tarvikkeet löytyivät kotoa valmiina. 


Ompelin ensin Marianne-paperit yhteen ompelukoneella. On muuten hieman hankalaa, kun liikkuvat paikoiltaan. Maalarinteippi on hyvänä apuna -nuppineuloista jäisi ikävät reiät.

 Marianne-papereiden päälle ompelin läpinäkyvää muovia (metritavaraa kangaskaupassa) ja toiselle puolelle (tulevat kukkaron sisäpuolet) alemmassa kuvassa näkyviä kernipaloja, jotka olen saanut kauan sitten kaveriltani. 

Seuraavaksi ompelin vetoketjun ja lopuksi pallollista kanttinauhaa reunoille ompeleiden peitoksi. 


Kukkaro sisältä. Pallollista ja kukallista kerniä. Palaset olivat niin pieniä, että yhtä kuosia riitti vain yhdelle puolelle. Nämä kuitenkin sopivat mielestäni hyvin yhteen. 

Anu

11.5.2015

Onnittelukortti naiselle


Tämä kortti tulee keltaisista ruusuista, puutarhakasveista ja retrosta / vintagesta pitävälle naiselle. 

Korttipohja on kierrätyskartonkinen.
Kahden kulman ruskeat kiemurat stanssasin BigShotilla ja viimeiseksi liimasin askarteluliimalla paikoilleen.


Kohokuvion vaalean kartongin korikuvioisella kohokuviointitaskulla ja BigShotilla. 
Napit ovat aitoa retroa / vintagea. Kiinnitin ne askarteluliimalla.
Kiinnitin pitsin 2-puoleisella teipillä.


Kortin sisälle leikkasin ruusuja vihreälle taustapaperille.

Anu

8.5.2015

Kiitos-kortteja * Thank You -Cards


Tästä kortista tuli niin väriähkyinen että. Toivottavasti saaja pitää siitä. 
Korttipohja on pieni valkoinen valmiskorttipohja. Osan kuvioista stanssasin BigShotilla. Kiitos-tekstin yllä oleva lappunen on vain saajan nimen peittona. Lapun alla on kuviolävistäjällä tekemäni sydän. 


Leimasin kiitos-tekstin. Kortin ja kiitos-kuvion reunoille laitoin DistressInk /Vintage Photoa musteenlevittäjällä. On muuten kätevä apuväline. 


Tein nämä paperiruusut aiemmin tänä keväänä. Tässä linkki postaukseen: http://vintage-sunflower.blogspot.fi/2015/03/paperiruusuja-paper-roses.html  



Kortti sisältä.


Lähempi kuva.


Toinen kiitos-kortti. 
Tässäkin lappu peittämässä saajan nimen. 
Stanssaus, leimaus, kuviosaksilla koristelu, VintagePhoto-värillä vanhentaminen jne olivat myös tämän kortin teossa tarpeen.


Pahoittelen suttuista kuvaa. Kortti sisältä. Iso kukkanen alavasemmalla on Tilda-sarjan kuvio.


Riippuen leimavärin levitystyylistä leimasimeen, leimasta tulee hieman erinäköinen. Vertaa ensimmäisen kortin kuvaa ja tätä. Ensimmäisessä painelin leimasinta mustetyynyyn, tässä pyyhin leimasimen pintaa mustetyynyllä. 

Stanssasin tuon kuvion lilasta paperista. Vanhentaminen häivytti lilan melkein kokonaan. Hups.

Anu

6.5.2015

39v Synttärikortti naiselle * 39th Birthday Card for a Woman


Postailen nyt kolmesta kortista. Tässä synttärikortti, seuraavassa postauksessa kiitos-kortteja. Ne kaikki tulee naisille, joiden tyylimausta mulla ei ole tarkempaa tietoa. 
Tein siis vain arvausteni perusteella ja nättiä yritin tehdä. 

Korttipohja on kermanvärinen valmispohja. 
Kerrostin papereita/kartonkeja kahdesta tai kolmesta eri paperipakkauksesta. Neliöitä stanssasin BigShotilla. Sillä saa helposti suoria reunoja käden käänteessä.
Päällimmäisenä Tilda-sarjan kuvioita. 


Stanssasin nämä numerot.


Nämä kuviot ovat Tilda-sarjaa. Kiinnitin "postimerkin" ja tytön kohotarrapaloilla. Olen kovasti tykästynyt niiden käyttöön.


Kortti sisältä. Lintu ylävasemmalla on Tilda-sarjan tarra.  Sydän alaoikealla on kuvioleikkurin jälkiä. 

Oli mukava kuulla uudesta lukijasta tai kahdesta :). Tervetuloa!

Anu

1.5.2015

Hassut ukkelit juhlakoristeina



Nyt pistän sen varaan, ettei tuleva ylioppilas käy kurkkimassa blogiani ja paljastan yhden koristeideamme. 

Tuleva ylioppilas on tykännyt ilmeillä kuvatessa. Olen monasti sanonut, että "minkä taakseen jättää, sen edestään löytää" :D. Keräsimme toisen lapseni kanssa nelisenkymmentä parhainta ilmettä kautta vuosien, teetimme kuvat (nettikaupassa oli sopivasti tarjous). 

Väänsin leikkelemättä piipunrasseista ukkeleita, näitä ruskeita ja lisäksi oransseja. Yksi piipunrassi = yksi ukkeli. Pääksi silmukka, jotta kuvan saa siihen liimattua. Leikkelimme kuvista päät piipunrassiukkeleille. Liimana käytin askarteluliimaa. 2-puoleinen teippi toimisi varmaan myös hyvin. Isommissa kuvissa varmaan paremminkin kuin liima. Yhden ukon pituus on noin aikuisen sormen pituus.

Muitakin koristeita on tulossa, nämä ovat vain mausteeksi. Ukkeleita ripottelemme pitkin juhlatilaa ja juhlittava saa varmasti hyvät naurut -hyvin huumorintajuinen kun on. Saattaa ne hymyilyttää hieman muitakin :). 

Anu


P.S. En osaa sanoa olenko joskus jossain nähnyt tämmöisiä vai keksinkö ihan itse. Idea vain tupsahti kerran päähäni.