16.10.2016

Lintukortti ♫ Bird Card


 

Pyydettiin, että tekisin tilauksesta kortteja. En tee valitettavasti. En jaksa alkaa selvitämään mitä kartonkeja saa käyttää myytäviin ja mitä ei. Stansseissa, leimasimissa ym. on tiukat tekijänoikeudet (Angel Policy). Osaa saa käyttää myytäviin muutaman, osaa tietyn määrän ja voisin kuvitella, että osaa ei ollenkaan ilman tekijältä haettua lupaa tai maksettua lisenssiä stanssin ostohinnan lisäksi. Ymmärrän oikein hyvin tämän, sillä onhan kartongit, stanssit, leimasimet jne jonkun ideoimia ja suunnittelemia. Siihen on uponnut aikaa ja rahaakin. Ja heidän tuotoksensa voi ilahduttaa monia, mutta on samalla taidetta. Ja sen käytöstä kaupallisessa (vaikka vähäisessäkin) tarkoituksessa on tekijöiden leivästä pois jos kuka tahansa käyttäisi niitä miten tahansa.

Niinpä päätin tehdä kysyjälle synttärilahjaksi muutaman yksipuoleisen onnittelukortin eteen päin annettavaksi. Niistä seuraavissa postauksissa lisää tämän lisäksi.

Stanssaamisen kanssa muuten yleensä pitää mainita tälleen julkisessa näyttämisessä, että on itse stanssannut kuviot. Niitä ei saa tehdä myyntiin ilman ostettua lisenssiä.

Tämä lintukortti sisältää seuraavaa:
Korttipohja on noin kokoa C6 eli puolikas A5. Ekokartongin tyylinen.
Stanssasin BigShotilla suorakaiteet, linnut ja banderollin.
Kuvan olen ottanut keväällä Turussa Aurajoella, muutaman kilometrin päässä keskustasta.


Joen yli kulkee tuossa kohtaa sähkö- tai puhelinjohto tai vastaava. Asetin linnut sen vuoksi vinoon. 
Piirsin nuotit.


Stanssasin kirjoitustilan kortin taakse. 

Lisää vastaavia kortteja seuraavissa postauksissa. 

Anu

1 kommentti:

Metsäntyttö kirjoitti...

Se on kyllä tosi harmillista, ettei se myyntiin tekeminen käy päinsä. Varsinkin kun ei ole siitä kyse, että halua puuttuisi, vaan on noita muita mainitsemiasi syitä. Minäkään en varmasti jaksaisi pähkäillä kaikkea sitä. Nuo tekijänoikeusjutut on minusta aika mutkikas juttu, vaikkakin tarpeellistakin. Olen ihmetellyt, että miksi vaikkapa joitakin asioita, kuten kuvia (esim kirjankansia) ja musiikkia varjellaan kovin lain voimin, mutta kaikkihan tavarat on jonkun suunnittelemia...