30.8.2010

* Valelaskosverho ja Tilda - kangasrasiaKangasrasia on "Tildan tapaan" -kirjan ohjeella tehty. Tein ensin itselle harjoitusversion ihanasta ruskeasta kankaasta, jossa on valkoisia palloja. En silittänyt sitä, kuten ohjeessa kehotettiin tehdä ja rasia on varsin muhkea. Onneksi sen voi silittää vielä valmiinakin vanun litistämiseksi. Eräs hyyyyvin tärkeä ohjeen kohta puuttuu kirjasta, nimittäin se, että muista tarkistaa kuviokankaan kuvion suunta! Kuten huomannette, "lattet" ovat ylösalaisin rasian kyljessä... Huomasin mokani niin myöhäisessä vaiheessa, että harmitti vietävästi. Onneksi asialla ei kuulemma ollut väliä ja purkuhommiin ei tarvinnut ryhtyä:). 
Rasiat ovat todella nopeita ja näppäriä tehdä (ellei kuvioita ota lukuun). Käytin muuten välissä kaksinkertaista ohutta (n.1 cm) Eurokankaan vanulevyä, kun siellä ei ollut myynnissä tarpeeksi paksua (2 cm). Niin, tuntuuhan se hassulta laittaa paksulti vanua ja sitten litistää se raudalla kankaiden välissä, mutta se tekee rasiasta tukevamman.
Sitten tuo verho. Siinä on kierrätysideana laskosverhosta valelaskosverho. Laskosverhon mekanismi oli mennyt rikki eikä siihen haluttu uutta tilalle. Niinpä ompelin siitä valelaskosverhon ja mekanismihuolet ovat historiaa:). Kuvassa tämäkin somistus on ikkunassamme mallina olon ajan eikä tulevassa ympäristössään. Olen todella iloinen, että verho sai jatkoaikaa noin helpolla tavalla vielä.


Ei kommentteja: