1.9.2010

* Neulatyyny Tildan tapaan / Tilda Pincushion TutorialOlipa kerran ystäväni tekemä kaunis ruusuverho. Verhokangasta oli jäänyt tähteeksi palanen ja sille ei ollut löytynyt käyttöä. "Tildan tapaan" -kirjan ohjeilla tein 2 neulatyynyä puurenkaassa. Tein kuitenkin ohjeista oman sovelluksen. Olin lueskellut blogeista, että tässä mallissa on ongelmia saada tyynyn sisään uponneet neulat kaivettua pois. Niinpä jätin alapuolelle "varauloskäynnin" näitä tilanteita varten:). 

Ensin ompelin ohjeen mukaan tyynyosan ympyrän ympäri. Saumanvara käännettynä, jotta reunasta tulee siisti. Kannattaa todella käyttää kirjontalankaa, karhulankaa tai vastaava, sillä tavallinen ompelulanka ei kestä kiristämistä ja vetämistä.
Sitten kiristin lankaa ja tyynyosa alkaa hahmottua. Vanua reilusti täytteeksi. Vasemmalla oleva pikkupala jäi tähteeksi puurenkaan ympärille ommellusta kaistaleesta.


Vasemmalla valmis puurengas. Kangas on samaa ruusukangasta. Tähdepala on nyt paineltu ja pujoteltu alaosan aukkoon, jotta vanut pysyvät sisällä. En ommellut palasta mitenkään kiinni.Puurengas ja tyynyosa on nyt yhdistettynä pienin pistoin. Neulatyynyn alapuoli näyttää tältä. Monet ovat liimanneet esim. huopaympyrän, jotta lopputulos on siisti. Tämän tyylin etu on kuitenkin siis se, että tarvittaessa pohjan kautta neulatyynyn saa helposti tyhjennettyä vanusta ja kaivettua karanneet silmäneulat takaisin.Loppusilaus Tilda-polvekenauhalla:). Valmista tuli.

Ei kommentteja: