10.12.2010

* Jouluista kotia / Home Preparing for Christmas


Kynttilänjalka Pelastusarmeija kirpputorilta. Tietääkö kukaan miltä vuosikymmeneltä mahtaisi olla peräisin? Sydänliina on oikeasti verho ja olen saanut sen lahjaksi. Varmaan söpöin liina jota meillä on koskaan ollut. Pidän niin sydämistä.Keittiön jouluinen ikkuna. Verhot ovat jälleen löytö Pelastusarmeijan kirpputorilta. Meillä on nyt varsin punavalkoinen joulu tänä vuonna. Puinen karhukynttilänjalka on lahja ystävältä. Opiskelijoiden tekemä. Olen pitänyt vain koristeena ja sopii tuohon "ikkunalaudalle" juuri sopivasti. Puiset tontut ovat lasteni koulussa tekemiä. Joulu on Jeesuksen Kristuksen synttärijuhla ja siihen ei mielestäni näin ollen kuulu joulupukit ja tontut. Näitä lasten tekemiä suloisia koristeita pidän kuitenkin esillä.


Pari vuotta sitten hankittiin tämä tekokuusi. Sitä ennen meillä oli vihreä harvaoksainen muovikauhistus. Muovikuusi on ainut vaihtoehto meille muutamasta syystä: tämä tulee niiiiin paljon halvemmaksi -maksaa itsensä takaisin jo toisena vuonna, ei allergisoi (imuroin pölyt pois ennen kesäteloille vientiä), ei tule inhoja ötököitä kylkiäisinä kotiin, kissat eivät pihkaa tassujaan, minä laiskana siivoajana en jätä neulasia mattojenkaan alle pistelemään. Yksinkertaisesti tämä on niiin vaivaton vaihtoehto: hakee esille kun haluaa, voi unohtaa paikoilleen (ei tarvitse kastella eikä jännittää kestääkö neulaset puussa edes joulun yli) ja vastaavasti pois laittaminen on siisti, pistelemätön toimenpide. Paikka tuolla nurkassa on osoittautunut loistavaksi. Kissat eivät ole pudottaneet kuin yhden koristeen. Viime vuonna kuusi oli kulkureitin varrella ja kattien häntä osui ohikulkiessa oksiin. Sieltä kuului tietysti sen johdosta aivan vastustamaton kahahdus tai helähdys ja niitä koristeita oli ai-van pakko vähän tiputella...    
Punavalkoinen teema jatkuu kuusessa. Koristeena punaisten ja hopeisten pallojen lisänä on lähinnä viimevuotisia omatekemiä kierrätyskankaisia Tilda-sydämiä ja karkkikeppejä sekä uusia sieniä joita esittelin viimeksi.  Lämpimän ja kylmänvalkoiset ledit antavat jännän sävyn kuuseen. Nämä olohuoneenkin verhot ovat Pelastusarmeijan kirpputorilta, verhokaupastani ;). Sohva puolestaan Fidalta. Jalkalampun olen joskus esitellyt, Sotkan lamppu, jonka tuunasin decoupage-tekniikalla.


Löysin muuton jäljiltä kadoksissa olleen puolivalmiin tilkkupeittoni vihdoin. Kankaat ovat puuvilloja, joista osa uusiokäytössä. Tikkasin kaikkien tilkkujen reunat tavallisella punaisella ompelulangalla ja erilaisilla koneeni koristeompeleilla. Tausta puuttuu vielä, en ole päättänyt millaiseksi sen tekisin. Täytevanua tuskin laitan, olen niin laiska sen kanssa ja yritän säästää kustannuksissa myös. Toiselle kissallemme tämä peitto kelpaa nukkuma-aluseksi ihan tällaisenaankin:). Vieressä tyttäreltä saamani nalle (keräsin niitä muutamia koristeeksi joskus) ja oma tekemä kissatyyny, jonka olen myös jossain postauksessa näyttänyt. Jive-langasta neulottu kaveri.Ei kommentteja: