15.4.2011

Fiftari-pöydän tuunaus / Table from 50`s

Pelastin jotain pari vuotta sitten tämän mummoni 50-luvun sohvapöydän kaatopaikkatuomiolta ja toin meille. Pinta oli todella huonossa hapessa, lakka halkeillut ja saanut läikkiä yms. Hioin pintaa hiekkapaperilla ja vedellä ohennetulla "EriKeeper-liemellä" liimasin aikakauteen sopivaa lahjapaperia päällysteeksi. Maalasin reunat Sinooperin askartelumaalilla punaisiksi. Jäi harmittamaan kun päällisen kanssa mokasin. Tuli aika ryppyinen lopputulos ja yhdestä kohtaa yrittäessä korjata paperin asetoa se repesi. Pilalle mennyt kohta pisti aina omaan silmään. Mietin vaihtoehtoja millä korjata asia..

Asia oli kerrasta selvä kun Parollissa tämä vahakankaan loppupätkä tuli alehintaan vastaan. Pala oli juuri sopiva tähän. Niittipyssy kehiin ja valmista tuli.

Kuvat sopivat jälleen aikakauteen:) ja pöytä on nyt oikein helppohoitoinen. Eikä tarvitse miettiä vesilasien tekemiä  rinkuloita.

4 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Kivannäköinen tuunaus,mulla tuli ihan nostalginen olo,meillä oli nimittäin samanlainen sohvapöytä,kun olin pikkutyttö=)
Aurinkoista viikonloppua!

Vintage-Sunflower kirjoitti...

:) kiva kuulla. Kiitos samoin aurinkoa viikonloppuun!

Anonyymi kirjoitti...

Tuli tosi kivan näköinen, erityisesti tykkäsin tuosta punapilkullisesta kyllä. Itse oon nyt tuunannut pari pöytää sellaisella skin-tarralla, on riittävän helppoa mulle kun en ole käsityöihminen:) Tuli tällainen:
http://designskins.fi/fi/kappale/huonekalut/ikea/tisch-lack-55x55cm--tisch-nicht-enthalten/pflanzen/laub/#panel-1

Vintage-Sunflower kirjoitti...

Anonyymi, kiitos. Jos se pilkullinen olisi onnistunut hyvin, olisin ehdottomasti pitänyt sen. Kuosina suosikkini! Kuvassa näyttää hyvältä, luonnossa oli kurttuinen pinta jne. Olisi pitänyt ensinnäkin hioa jollain koneella pintaa reilusti pois ja osata liimata paperi siihen paremmin..:).

Kivoja nuo skin-tarratkin. Kävin katsomassa linkin.