18.4.2011

Vauvauutisia! / Chalcides ocellatus Babies

Uuden elämän harvinanen ihme saavutti meidät jo toisen kerran liskojemme (silmäskinkki, Chalcides ocellatus) kautta. Pariskunta sai poikasia ilmeisesti tänään 18.4.2011:). Alhaalla oikealla äiti-lisko paistattelee päivää lämpölampun alla muhkean massunsa kanssa muutama päivä sitten. Hyvä että takajalat ylettivät maahan:). Nahka oli joutunut venytykselle siinä kuin meillä ihmisilläkin ja luonnollinen nahanluonti oli alkanut keskeltä selkää. Vanha nahka oli halki niskasta hännäntyveen. Ja niinpä näyttääkin kuvassa perin omituiselta.

Masusta päätellen poikasia on tullut enemmän kuin 2 kpl, joten kysyvä katse kääntyy iskäliskoon... Niillä kun on ikävä tapa pitää vikkeliä pikkuisia poikasia päivällisenään:(. Voi toki olla, että muut poiskaset ovat vasta tulossa maailmaan...

Poimin vielä nimeämättömät pikkuiset terraboksiin eli muoviseen pieneen terraarioon pois nälkäisiltä katseilta (kissoja ei lasketa). Niillä on siellä pohjamateriaalina hienointa hiekkapuhallushiekkaa mitä kaupassa myydään. Samaa jota isossa lasiterraariossa on. Vauvat ovat niin pieniä, että hiekanjyvätkin näyttävät suurilta niiden rinnalla. Yläkuvassa näkyy kuinka pieni on puolen etusormen mittainen ja puolen lyijykynän paksuinen. Yläkuvassa näkyvä "keppi" on muovikasvin vartta. Pitäähän pienillä olla lehtiä ja vessapaperirullan puolikkaita piilopaikkoina.

Ruokana on pieniä kenttäsirkkoja ja hedelmäsosetta sekä vitamiinijauhetta (Nutrobal). Aika näyttää jäävätkö nämä pikkuiset henkiin. Valitettavasti kun luonnollinen kuolleisuus on suurta. Toistaiseksi emme edes harkitse näiden myymistä.
Ei kommentteja: