28.9.2011

* Vintage-tyynyliinojen uusi elämä / Remake Vintage Pillowcases

Ylhäällä vasemmalla näkyvät 2 vanhaa tyynyliinaa olivat lähtökohtana. Ystäväni edesmennyt äiti oli tehnyt ne kauan sitten. Pitsit olivat paikoin repeilleet, mutta ystäväni halusi säilyttää ne jossain muodossa, muistona. Hän pyysi minua tekemään niistä verhotampit. Niitä tulikin sitten 4kpl. Leikkasin pitsiosat tyynyliinojen päistä pois, ompelin käänteet ja kuminauhan pätkät lenkiksi. Lisäksi osin repeilleet pitsit kiinnitin kapealla siksakilla takaisin. Myös keskeltä revenneen pitsin korjaus onnistuu samalla tavalla. Pitsinvärinen ompelulanka ja korjauksesta tulee varsin huomaamaton ja kestävä.
Koska materiaalia jäi yli...päätin yllättää ystäväni ja tehdä jotain muutakin..Vintage-tyynyliinat olivat jo kärsineet ajan saatossa. Niinpä tein tuon pussukan kaksinkertaisesta kankaasta. Reunaan ylijäänyttä pitsiä. Nauha on uutta.
Näitä ruusuja kangassuikaleesta suoraan kankaalle on ihanan helppo ja nopea ommella. Leikkasin pätkän tyynyliinaa matonkudemaisesti (yllä oikealla), vapaalla kädellä sen kummemmin mittailematta. Epätasaisuus antaa vain lisää rouheutta. Ruusun teko-ohje oli joskus jossain ulkomaisessa blogissa, en jaksa enää muistaa missä enkä sitä nyt edes löydä netistä. Ompelu aloitetaan kukan keskeltä. Alhaalla oikealla näkymä kankaan nurjalta puolelta. Ommellaan siis spiraalia vapaalla kädellä, taitetaan ja käännetään (twist & roll) kangassuikaletta sopivalta näyttävissä kohdissa. Huomaa minkä terälehtiefektin tuo matonkudetyyliin leikattu suikale antaa ulkoreunaan! Suikaleen leveyttä, pituutta ja kääntelytiheyttä muuttamalla saa aikaan aina hieman erilaisia ruusuja. Tuossa ruusukuvassa muuten näkyy hyvin korjaus-siksak pitsin reunassa.
Noniin ja sitten vielä tyynyliinasta tyyny:). Ompelin valkoista uudempaa mutta kierrätettyä kangasta valkoisen liinan vahvikkeeksi niin että siitä tuli kaksinkertainen. Tyynyn takaosa on ruusukangasta uusiokäytössä vanhasta vaatteesta. Napit kierrätettyjä myös. Pitsi on edelleen niistä tyynyliinoista. Ystäväni äidin kirjailun jätin näkyviin tyynyyn. Täytteeksi laitoin Eurokankaan täytevanua, reilu ½ pss. Materiaalien hinta on näille kaikille näin ollen noin 3€ eli vanun, nauhan, kuminauhan ja ompelulangan hinta:). Tekeminen oli hauskaa ja hyvä mieli kun sai kauniista vanhasta tehtyä kaunista uutta moneen käyttöön.   

8 kommenttia:

Hanni kirjoitti...

Oletpa taitava! Kaikki kauniita, ja varmasti tärkeitä ystävällesi.
Tuo ruusun ompelu kiinnostaa kovasti, ehkä joskus yritän.

Kivaa keskiviikkoa!

Vintage-Sunflower kirjoitti...

Kiitos Hanni:)! Kokeile pois vaan:). Samoin, mukavata keskiviikkoa!

Kanteletar kirjoitti...

Wau, upeita ja tosiaan miten yksinkertaisesti olet tehnyt noin upean ruusun :) näinköhän sitä pitää minunkin kohta hommata ompelukone :D Aurinkoista keskiviikkoa !

Vintage-Sunflower kirjoitti...

Kanteletar, kiitos. Siä oot niin monipuolinen käsillätekijä, että kyllähän se ompeluskone helpottaa tekemistä aikasta paljon:). Nuita ruusuja voisi tosin käsinkin varmaan tehdä -jos kärsivällisyys riittää;). Samoin, aurinkoa. Siu.

Kodinhenki kirjoitti...

Aivan älyttömän upeita!!!

Vintage-Sunflower kirjoitti...

Kiitos, Kodinhenki:).

Riitta Sinikka kirjoitti...

Oi,miten kauniita olet tehnyt!!!

Vintage-Sunflower kirjoitti...

Kiitos, Riitta Sinikka:)!