3.10.2011

* Barbien häämekko ja mekko / Barbie's Wedding Dress & Dress

Ystävän tyttösen Barbie sai mekon tytön uusista mekkokankaista. Yläosa on ohutta samettia ja alaosassa on alla satiinintyylistä paksua kangasta ja päällä morsiuspitsiä. Vyö on hyvin ohutta satiininkaltaista kangasta ja kiinniommeltu mekkoon. Takana ylhäällä on pari käsinommeltavaa nepparia. Yläosan kaava on suoraan Suuri Käsityö -lehden kesänumerosta 6-7/2002. Alaosan sovelsin.
Tässä sama malli. Lisäsin vain hihat morsiuspitsin pienistä paloista. Alaosassa on kolmessa kerroksessa kovaa pitsinauhaa.
Häämekon irrotettavan alaosan tein vanhasta pitsiverhon palasta. Yläosa (vyötärölle tuleva) oli helppo rypyttää, kun jostain muistin lokeroista putkahti lukemani vinkki: ylälanka hyvin kireälle (n.10) ja tikin pituus suurimmalle (5). Se oikeasti toimii:). Tein pari ommelriviä ja rypytys oli täydellinen.


Tässä häämekon irrotettava helma. Nepparikiinnitys. En löytänyt valkoisia tai vaaleita neppareita, joten käytin mustia. Ajanevat asiansa kuitenkin kun jäävät piiloon. Alhaalla vasemmalla näkyy vyötärönauhaan ompelemani koristeommel.
Huntu morsiuspitsistä omalla mallillani. Kuminauhakiinnitys. Voi laittaa pään ympäri pannan tavoin tai sitoa ponnarin hunnulla. Päälaella rypytys. Huntu on kahdesta osasta, sillä pitsiä oli jäljellä niin pieniä paloja.
Tässä neiti Barbie matkalla rouvaksi :). Taustalla tyttäreni huoneen seinä. Tapetti on muutaman vuoden takaa K-raudasta hankittu. Mukavaa viikkoa! Pakkasia luvassa tänne eteläänkin, jesss!

2 kommenttia:

Riitta Sinikka kirjoitti...

Ihana barbie hurmaavassa mekossansa!!!

Vintage-Sunflower kirjoitti...

:)