26.10.2011

Joka naisen niksikirja / Book from 50's


Tein hauskan kirjalöydön kirppikseltä puoleen hintaan, 1,50€:lla: "Joka naisen niksikirja" vuodelta 1952. Kyseessä on jopa 6.painos ja kustantajana WSOY. "Käytännölliset neuvot" on koonnut Maija Suova. Tää on kaikkien niksi-pirkkojen äitee:). 

Kustantajan esittelykirjoituksessa mainostetaan kirjan niksejä keksittyneen(??) "nykyajan nainen arkikiireittensä selvittämiseksi" sen lisäksi että kirja sisältää perimätietona kulkeneita vinkkejä. 

Olen vasta selaillut kirjaa, mutta vaikuttaa lupaavalta:). Kirjassa on nääs moneen eri alueeseen liityviä niksejä. Jotkut on tietysti auttamatta aikansa eläneitä ja vanhentuneita, osa ihan käypäisiä vielä nykyäänkin. Aion vielä perehtyä niihin tarkemmin. 

Tässä kylmeneviin iltoihin yksi hassu: "Jos varpaat ovat paleltuneet, on käytettävä iktyolivoidekäärettä ja pehmeitä tossuja sekä pysyttävä aluksi sisällä." 
(googletin tuota iktyolia ja wikipedia osasi kertoa, että se on siitakesienestä eristetty aine, joka toimi lääkkeenä allergioihin ja viruksiin!)

Meillä on meneillään syysloma. Aika on mennyt äkkiä ystäviä tavatessa, romuja läpikäydessä ja ihan levätessä. Ompeluksia on suunnitelmissa.
 

3 kommenttia:

Kanteletar kirjoitti...

Hei, mulla on samanlainen kirja :) ellei peräti ihan sama, pitääkin kaivella esille ja tarkistaa, itsekkin kun tuota selailin niin nauratti hieman nuo vanhentuneet "ohjeistukset" mutta paljon oli myös hyviäkin niksejä :)

Vintage-Sunflower kirjoitti...

:)

Anonyymi kirjoitti...

Lofty bye, sweet chum :)