20.10.2012

* Kurpitsoja / Pumpkins

Löysin tänä syksynä netistä Amigurumi-kurpitsojen virkkausohjeen. Sitähän piti kokeilla, mutta ensin piti löytää sopivaa lankaa. "Satuin" (lainausmerkeissä koska en usko sattumaan vaan johdatukseen=) menemään kirpputorille oikeaan aikaan. Siellä komeili n.2€ hintaan iso kerä puuvillalankaa kirkuvan oranssina:)! Siitä saisi näiden kurpitsojen jälkeen virkattua varmaan useamman kymmentä koristetta lisää. Kerä on todellakin iso. 

Tässä asetelmassa myös 2 oikeaa koristekurpitsaa ja tulitikkuaski kuvaa varten mittatikkuna. Sittemmin olen laittanut peltitarjottimelle kurpitsojen alle vaaleita koristekiviä. 

Periaattessa virkataan levy. Silmukoiden määrä määrää kurpitsan korkeuden. Suhteessa korkeuteen sitten virkataan levylle pituutta jotta levyn saa kierrettyä putkeksi. Mitä pidempi levy suhteessa silmukoiden määrään, sitä muhkeampi, leveämpi kurpitsasta tulee. Ja päin vastoin, lyhyestä levystä tulee ohut kurpitsa. Kurpitsan raidat syntyvät siitä että silmukat virkataan vain toisesta reunastaan.

 Ensimmäinen ja viimeinen kerros virkataan yhteen tai ommellaan neulalla ja langalla. Levyn oikea ja vasen reuna ovat valmiin kurpitsan ylä- ja alaosa. Ne kursitaan suppuun langalla ja neulalla. Kun toinen pää on kiinni, täytetään kurpitsa esim. vanulla ja ommellaan toinenkin pää kiinni.  

Pienin ja samalla mielestäni suloisin tekeleeni on tässä. Kannat virkkasin ruskealla langalla suoraan kurpitsaan. Muutama silmukka ympyrään ja muutama ylöspäin.  

Tämä kurpitsa on askartelukaupasta hankittu styrox-pallo, jonka tökkäsin grillitikkuun, maalasin askartelumaalilla oranssiksi. Annoin kuivua (helppoa kun laitoin tikun maljakkoon pystyyn. Styrox-levy olisi vielä parempi) ja maalasin pienimmällä mahdollisella siveltimellä ja mustalla askartelumaalilla naaman vapaalla kädellä. 

Grillitikusta jää tämmöinen reikä. Kun se on kurpitsan päälaella, siihen voi tökätä ripustusnarun.  

Käytin ripustukseen ruskeaa ohutta paperinarua. Riitti, että taitteli narunpään pariin kertaan ja tunki sen tikusta jääneeseen aukkoon. Edes liimaa ei tarvitse. Virkattua ja maalattua. Sain pilkkahinnalla hieman vioittuneen (katkenneen) peikonpähkinän oksan kaupasta. Ripustin sen ompelulangalla molemmista päistään verholaudan taakse nastoilla. 

Lähikuva peikonpähkinän oksasta.  

Sykyinen koriste roikkuu kahden ikkunamme välisen seinän edessä. Tähän on suunnitelmissa vaihtaa koristeet aina sesongin mukaan:).   


Ei kurpitsaa vaan omenaa:). Lapsukaiseni teki näin herkullisen ja kauniin näköisen omenapiirakan. Tässä ennen paistamista.

Päivitän nyt myös joulublogini. Käykäähän katsomassa:). 

Tervetuloa uusi lukijani, welcome new follower!

Hyvää viikonlopun jatkoa! 

-Anu-

7 kommenttia:

Ninni kirjoitti...

Voi miten kivoja ja kohta hyvin ajankohtaisia :)

Anne-Mari kirjoitti...

Hei Anu, Villa Wallin blogissa ei tullut ekaa voittoa, mutta lohdutuspalkinto tuli, jotain pientä hyvää, elikkä laitappa osoite tietosi s.postiini, kiitos:
anne.w@luukku.com

ja onnea lohdutuspalkinnostakin:)

Laura kirjoitti...

Ihania nuo virkatut kurpitsat! Tykkään.

Suvi Kullström kirjoitti...

Hyvää viikonlopun jatkoa myös sinulle - ihanat nuo kurpitsakuvat :)

Taika kirjoitti...

Aivan älyttömän hienot kurpitsat! Istutin tänä vuonna paljon koristekurpitsoja mutta maassa lienee liian vähän voimaa eikä yksikään kasvanut suureksi saakka vaikka lehtiä ja varsia oli runsaasti. Osaisinpa virkata niin voisin lohduttautua tällaisilla :)

Riitta Sinikka kirjoitti...

Vau, ihan mahtavan kivoja!

Nina kirjoitti...

Vihdoinkin tännekkin kerkesi vierailemaan....Siis aivan extra söpöjä kurpitsoja,itsellekkin olisi kivoja,vaikkapa viirinä jossain,koska tiedän että jos olisivat jossain matalalla niin meidän perheen pienokaiset ottaisivat ne alta aika yksikön:) Jokos olet virkkaillut ja tärkkäillyt?