16.10.2013

* 40v kortti * 40th Birthday Card *Ystäväni täytti 40v ja tein hänelle tällaisen 2-puoleisen avattavan kortin. 
Käytin Tilda-kartonkeja ja kuvioita eri pakkauksista. Sisällä lisäksi 2 puukuviota tarrapaloilla liimattuina.


Välineurheiluun tarvittiin kuviosaksien ja pienten teräväkärkisten saksien lisäksi näitä. 
Virkkuukoukku on vain mittatikkuna. 
Fiskarsin reunalävistäjällä saa erinomaisen nättiä jälkeä. 


Taittoluu oli uusi tuttavuuteni. Jälleen täytyy todeta, että tätä olisin tarvinnut aina kun kortteja olen tehnyt! Taittoluulla saa painettua kortin taitteen niin, että kortti taittuu melkein teolliseen tapaan. Siistiä!


X Cut -leikkurisetissä on usempi kuvio (esim.ympyrä, vinoneliö) samassa paketissa ja aina muutamaa kokoa samaa mallia. Mallineet pysyvät alustalla hyvin silikonitassujensa avulla. Lisäksi paketissa tulee tuo oikeassa laidassa näkyvä mötikkä, jossa on leikkuuterä. Leikkuualusta tarvitsee hankkia erikseen. Käytän itse tuota vihreää vanhaa tilkkutyöleikkurin alustaa. Toimii hyvin. Tällä leikkurilla voi tehdä ikkunakorttien ikkunoita tai leikata korttipohjia tai koristeita niihin. Kangasta tämä ei leikkaa, vain paperia ja ohutta kartonkia. Ei varmasti vedä vertoja BigShot -leikkurille, mutta toimii kyllä :). 
Kortissani käytin kahta pienintä mallinetta.


Mukavaa päivää Sinulle!

-Anu-

2 kommenttia:

TURKOOSI kirjoitti...

Noita malleja olen miettiny, tänään viimeksi nettikaupassa jätin ostamatta ku mietin millä leikataan. Hyvä, että leikkuri tulee mukaan (oli nettikaupassa huonosti kerrottu ku mulle jäi epäselväksi).
;O9

Anu kirjoitti...

Siinä tulee 2 terää mukana ja varateriä voi hankkia vielä erikseen jos tarvis. On kyllä aika jämäkän oloinen terä, etten usko ihan heti katkeavan. Myyjän mukaan tuo setti on helpompikäyttösempi kuin Fiskarsin vastaava. Tässä on tuossa terämötikässä ura alla, joka auttaa pitämään terän koko ajan kehyksessä. Fiskarsissa pitää kuulemma vapaalla kädellä leikata.

Löysin videon tän X-cutin käytöstä:https://www.youtube.com/watch?v=E1gj6mssnGg

Vähän tommosta tökkiväähän se leikkaaminen on, ainakin Tilda-kartongeilla. Paperi leikkautuu helpommin. Kankaaseen ei pysty ollenkaan. Hyvä vehje silti. Nopeempaa ja siistimpää kuin käsinleikkaus.