8.2.2014

► Kaapin kohennus ► Organized Cupboard ►


Rojunraivaukseni on siis edennyt keittiöön. Siitä huolimatta ei oikein huvita esitellä koko kaappia kaikelle kansalle. Pieniä välähdyksiä nyt kuitenkin tässä vinkiksi. Nämä ideat eivät ole omakeksimiäni, vaan ammennettu Internetin syövereistä esim.Pinterestistä. Amerikkalaisia tavaroiden järjestelyblogeja löytyy myös vaikka kuinka. Rapakon takana ihmisillä on ilmeisimmin suurempia taloja kuin suomalaisilla keskimäärin ja tavarat halutaan piiloon ja myös käyttää varastointitila tehokkaasti. Kun tähän yhdistetään ihmisten luovuus käyttää tavaroita uudella tavalla ja suuri into jakaa nämä keksintönsä kaikille kuvin, saadaan aikaan suunnaton sähköinen ideapankki kenelle tahansa järjestäjälle. Ja sen hedelmistä tässä sovellukseni:    


↑Kuivaelintarvikekaapin oven sisäpuolelle laitoin tarrakiinnitteiset hopeanväriset muovikoukut (K-kaupasta muutamalla eurolla). Siihen roikkumaan sininen euron kirppislöytö: kovamuovinen lehtikotelo. Pesin surutta astianpesukoneessa ja se kesti sen mukisematta. Ainoastaan tarralogo kärsi. Koteloon mahtuvat elmukelmut ja talousfoliorullat. Niitä löytyikin useampi rulla sekaisesta laatikosta...  Nyt rullat on hävyttömän helppo ottaa tarvittaessa ja palauttaa paikoilleen. Ja heti näkee paljonko on rullissa jäljellä.

Leivinpaperirullat olivat liian pitkiä koteloon (jäisivät hyllyn ja oven väliin ikävästi), niille tarvitsee keksiä muu jemma. 

Näin sain vapautettua yhden keittiön kaapiston laatikon muuhun käyttöön. 

 Hyllyllä näkyvät sipulipurkit mahtuvat juuri sopivasti muoviseen päärynärasiaan. Alemmalla hyllyllä on kissojen ruokakupit valkoisessa metallikorissa. ↑


↑Pyörivä marmorialusta niin ikään kirppikseltä ja kauan sitten ostettu. Sopii hyvin jäädytettynä esim.kakun aluseksi. Nyt se toimii kaapissa tilansäästäjänä. Englanninkielinen termi tuolle pyörivälle alustalle on "lazy Susan" eli laiska-Susanna. 

Oranssikantinen muovipurkki on retroa, kaiketi 80-luvulta ja kirppislöytö. Saman sarjan purnukoita on siunaantunut käyttöömme usempi eri kokoinen. Esittelen niitä toisella kertaa. Mutta nyt jo vinkkaan, että ne kestävät astianpesukoneessa pesemisen ja ovat todella tiiviitä ja kestäviä. 

 Soodaa meillä on tuommoinen isompi purkki, sillä käytän tuota ihmeainetta usealla tavalla. Leivon vain harvoin. Sen sijaan sitä kuluu näihin:

- tiskialtaan pesu (desinfioi samalla ja poistaa hajuja)
- viemärin avaaminen / raikastaminen yhdessä etikan ja kuuman veden kanssa
- kissanvessan pohjalle hiekan vaihdon yhteydessä (imee kostautta ja ennen kaikkea neutraloi hajua tehokkaasti!)
- käsien pesussa esim.sipulin /kalan käsittelyn jälkeen (poistaa hajua)
- ilmanraikastimena vessassa eli soodaa pienee kuppiin ja kuppi vessaan
- kenkien raikastamiseen 
- patjojen raikastamiseen


↑Tässä toinen lazy Susan. Kokonaan muovinen yksilö. Kirppikseltä -mistäpä muualtakaan- tämäkin on joskus tullut ostettua kun poistohintaan sai. Retro sokerisirotin on samaa kirppislöytöjen sarjaa. 

Käytän säilytyspurkkeina myös esim.suolakurkkupurkkeja. Joku on joskus sanonut osuvasti, että säilytyspurkit kannattaisi aina ostaa täysinä! 

Homma jatkuu.

Anu

1 kommentti:

Kodinsielu kirjoitti...

Hauska idea!