2.1.2015

Syksytyynyjä - Autumn Pillows


Tässsä tosiaan vielä viime syksyn 2014 satoa. Kanvaasi- tai purjekangastyynyjä. Vetoketju lyhyellä sivulla. Applikoinnit tein 2-puoleisen liimaharson avulla. Tikkailin rouheasti suoralla ompeleella päälle ja siirryin lehdestä toiseen kiemurrellen.  


Oranssi kangas on oikeaa retrokangasta, jota sain tuttavaltani. Osa kuviokankaista on myös retroa, kuin myös kukkien keskustojen metallinapit. 


Tyynyjä on kaikkiaan 3 kpl ja kuvissa niistä näkyy 2 kpl. 
Tyynyjen reunaan ompelin merkin, joka kertoo tyynyn olevan itse tehty. 

Jouluisia tyynynpäällisiäni joulublogissani. 

Anu 

4 kommenttia:

Metsäntyttö kirjoitti...

Nämä on hauskat. Siis sillä liimaharsollako ensin kiinnitetään nuo aplikoitavat jutut? En ole semmoista käyttänyt ennen. Nuppineulojen kanssa olen sählännyt kun jotain on semmoista hommaa on ollut tehtävä.

Anu kirjoitti...

Kiitti Metsäntyttö :)! Justiinsa noin. Eli ensin silitetään 2-puoleinen liimaharso tässä tapauksessa lehtikankaaseen. Leivinpaperi silityslaudan suojana. Sitten leikkasin lehdet irti, laitoin haluamiini kontiin oranssilla kankaalla ja leivinpaperin läpi silitin lehdet paikoilleen. Ilman höyryä. Kiinnittyminen kestää vähän eri ajan eri liimaharsoilla. Silitysaika kannattaa siis varmistaa kaupassa. Toiset liimaharsot tarttuu paremmin, toiset huonommin. Näissä applikoinneissa pitää siis olla nimenomaan harso, jossa on liima molemmilla puolilla (1-puoleinen liimaharso on tukikangasta). Kun kuvio pysyy paikoillaan, niin sitä on helppo ommella kiinni suoralla, siksakilla tai vaikka käsin. Kuviosta tulee napakka ja hieman kovahko -minkä sie puolestasi vältät jos käytät nuppineuloja. Siltikin itse käytän mielummin tuota applikointiliimaharsoa. Ei tarvitse ressata rypyistä ja kuvion liikkumisesta paikoiltaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tästä ohjeesta!Metsäntyttö

Anu kirjoitti...

:)