25.1.2015

Triumph eli voitto


Muinaisen ajan tekstinkäsittelylaitos elikkä kirjoituskone odotteli löytäjäänsä kirpputorilla. Hintaa oli vain muutama euro eli juuri sopivasti alle kipurajan. Raahasin matkamallisen koneen kotia tietäen sen saavan ihastuneen vastaanoton. Iloinen nakutus onkin kuulunut monena päivänä kuin entiseen aikaan omassa lapsuudenkodissani. 

Hieman oli vanha olo kun sain opettaa tämän käyttöä lapsilleni. Yleensähän he neuvovat minua uuden tekniikan kanssa :D. 

Oli tätä itsekin testattava ja hämmästyttävän paljon koneessa on yhtäläisyyksiä nykyiseen tietokoneen näppäimistöön ja tekstinkäsittelyohjelmaan. 

Tositoimiin vanhus (tuo Triumph) joutuu, kun alamme tehdä yo-juhlakutsuja. Sitä juhlaa voisi kutsua voitonjuhlaksi ja riemuvoitoksi. Triumphiksi.


Anu

2 kommenttia:

Metsäntyttö kirjoitti...

Mainio löytö. Etsitkö semmoista oikein vai tuliko sattumalta vastaan? Meinaan kun on tuo kutusukortti-idea odottamassa. Mielenkiinnolla jään odottamaan jos laitat juttua siitä sitten. Meillä on myös varastossa pari vanhaa kirjoituskonetta. Lapset niillä viimeksi on kirjoitelleet kai ja vielä kiinnostavampi heistä oli vanha nauhallinen laskukone. Kyllä sitä nauhaa oli paljon lattioilla kun sillä "laskivat".

Anu kirjoitti...

Löytöjen löytö! Kuljen aika usein rukoillen kirppiksien suhteen ja tämä tuli ns.sattumalta eli johdatuksena vastaan. Olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Varsinaisesti en etsinyt konetta kutsuja varten, mutta siitä se ajatus sitten lähti... :).