15.6.2015

Syntymäpäiväkortti ja lahjapakkaus 9-vuotiaalle tytölle * 9th Birthday Card for a Girl and A Gift Box


Tästä kortista taisi tulla lempikorttini. 
Ystävän 9v täyttänyt tyttö pitää pinkistä ja sinisestä. Niin minäkin. 
Materiaalina yksiväriset kartongit.
Valmiin Lily of the Valley -leimakuvan olin värittänyt kauan sitten, mutta pienellä parantelulla se sopii mielestäni tähän. Leikkasin leimakuvan stanssilla pipariympyräiseksi.
Jos taas olisin ajatellut loppuun asti ennen kuin aloin rakentaa korttia, olisin tehnyt 9 kukan terälehteä. Mutta menee näinkin. 
Kortti on suuri. Halkaisija lehden kärjestä kärkeen 24cm. 


Idea tähän korttiin lähti Marjo Kauppilan kirjasta "Maijun korttitekniikat" (Readme, 2013), jossa kartonkiympyrään liimattiin kuvioleikkurilla tehtyjä kohokuvioituja ympyröitä kukan terälehtien muotoon. Kortti oli minun makuuni liian tyhjä, joten aloin lisätä kerroksia.... 

Tässä kuvassa tilanne ennen leimakuvan ja lehtien lisäämistä ja ilman mustia reunuksia, jotka tein xyleenittömällä mustalla merkkaustussilla.
Pohjana suuri vaaleamman sininen kartonkiympyrä, johon liimasin kukan terälehdet. 
Niiden päälle pienempi tummemman sininen kartonkiympyrä.Sen päälle kiinnitin kuvioleikkurilla leikkaamani sydämet ja niihin pienet kukkaset. Kukkasiin muovinen puolihelmi.
Sydänten väliin kiinnitin tahmaisilla liimapisteillä aiemmin tekemiäni (ja postaamiani) kartonkiruusuja. Ruusut stanssasin ja kieritin ruusunmuotoon. 
Stanssasin myös numero 9:t ja vihreät lehdet.
Lehtiin piirsin tussilla lehtiruodot.


Kukan terälehdet ovat siis ympyröitä. Niitä tarvitaan eri määrä erikokoisiin pohjaympyröihin. Tietysti lukumäärä riippuu myös terälehtiympyröiden koosta (näiden halkaisija n.4,5cm) ja siitä kuinka tiheään terälehdet haluaa asetella. 

Leikkaamisen jälkeen kohokuvioin terälehdet BigShotilla ja Fiskarsin Texture Plate, Dots:n avulla. Apuna BigShotin "kerrosleivässä" Cuttlebugin ohut silikonimatto ja BigShotin paksu musta kumimatto.

Vesileimamustekynän (VersaMarkerin embossausmustekynä, josta kerroin aiemmassa postauksessa) ja pinkin kohokuviojauheen (Papermania: Embossing Powder: Pink) avulla sain pallukoista kiiltävät.    
Ja näiden toimenpiteiden jälkeen vasta liimailin terälehdet paikoilleen ja aloitin kortin kasaamisen toden teolla.


Simply Cards & papercraft lehden numerossa 136 tuli mukana mintunvihreä muovilevy, jossa on paljon urallisia viivoja (englanniksi googlettamalla 'scoreboard papercraft' löytyy kuvia) sekä taittoluu. 

Lehdessä oli ohje tämmöisen minimaitotölkin tekoon sen muovilevyn avulla. 
Idea siis on, että kartonki tai paperi leikataan tietyn kokoiseksi ja asetetaan levylle. Ohjeen mukaan sitten vedetään taittoluulla tietyt viivat ja kartonkiin / paperiin tulee taittamista helpottavat urat. 
Ja sitten vain taitellaan kartonki / paperi urien mukaisesti ja tuloksena on vaikkapa tämä lahjapakkaus. Ei tarvitse mittailla mitään. Helppoa ja nopeaa.
  

Liimasin tölkin pitkän sivun ja pohjaläpät 2-puoleisella teipillä. 
Suljin tölkin yläreunan nitojan avulla pakattuani ensin pikkulahjan sisään. 
Pätkät pitsiä kiinnitin niin ikään 2-puoleisella teipillä.
Tulitikkuaski on näyttämässä tölkin kokoa.


Tässä vielä kortti. Vasemmalla tulitikkuaski ja tölkki. Vaaleapunainen valkopalloinen juttu on rasia ja oikealla ylhäällä näkyy mainitsemaani muovilevyä.

Anu

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

En yhtään ihmettele, vaikka tämä olisi ollut tyttösen kaunein kortti. Voipi olla niinkin, että tämä säilytetään vuosikymmenten päähän. Tulee vain mieleen omat 9-vuotiskorttini, joita sain kaksi kaupasta ostettua. Tallessa ovat nekin muistoja herättämässä. Metsäntyttö

Anu kirjoitti...

:). Minullakin on joitain kortteja lapsuudesta tallessa. Ne tärkeimmät.