24.5.2011

Reissukollaasi II / Travelling

 Kotka on kaunis kaupunki etelärannikolla. Siellä on uskomattoman hyvin hoidettuja puistoja ynnä muuta kaunista. Meren rannalla sijaitsee Maretarium, akvaariotalo. Vasemmalla alhaalla on kuva isoimmasta akvaariosta, 7m syvyisestä (7m on Suomen järvien keskisyvyys) Itämeri-altaasta. Vettä altaassa on huimat 500 000 litraa. En pitänyt aiemmin Suomen kalastoa minkään näköisenä, mutta Maretarium sai toisiin ajatuksiin.
Turussakin kävimme, täällä Turun linnassa. Sisältä on hienoja kuvia, mutta tietääkseni niitä ei saa jakaa näin Internetin välityksellä:(.
Paljon rappusia ja kerroksia. Niin paljon, ettei ollut enää voimia mennä läpi 37 huoneen erillistä museo-osaa. No, puoli linnaa tuli kuitenkin nähtyä:). Hieno oli! Kyllä ennen vain on osattu rakentaa kestäviä ja homeettomia rakennuksia! Sietäsivät ottaa oppia nykyrakentamiseen...
5 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Mukavat reissukohteet,tyttöä voiskin kesällä käyttää tuolla Maretariumissa,kun neiti on kovasti kiinnostunut luonnosta ja tuo oma paikallinen luontomuseo on nähty jo vähän liian monta kertaa=)
Mukavaa viikkoa!

Vintage-Sunflower kirjoitti...

Kirsi, lämpimästi voin Maretariumia suositella:). Kiitos samoin, mukavaa viikkoa!

Mia -Willa Oliviasta kirjoitti...

Tuo Maretarium on minulle ihan uusi tuttavuus. Pitääkin googlettaa se tarkemmin, jos tänä kesänä ehtisi käymään.

Oikein hyvää viikonloppua!

Vintage-Sunflower kirjoitti...

Olen laittanut linkin valmiiksi Maretarium-sanasta. Taitaa vain olla niin samaa väriä ettei sitä meinaa huomata.

Vintage-Sunflower kirjoitti...

:) ja hyvää viikonloppua sinullekin Mia!