21.11.2011

* Joulupalloja ja paperirosetteja / Christmas Decorations

 Löysin kirpputorilta tällaisen söpön rasian. Sisällä oli 14 kpl toinen toistaan södempiä lumiukko-aiheisia palloja. Olihan se ostettava.. Tämä yllä oleva on mun lemppari näistä, risukäsi.

Ale-lasivaasi tuli hankittua jo keväällä tai kesällä. Tuommonen pilari, kartio mikä lie. Sellanen siis mihin saa erilaisia asetelmia vuodenajan mukaan. Kesällä siinä oli sileitä koristekiviä. Ensi kesänä ehkä simpukoita täynnä kun löysin kirpputorilta hyvin halvalla pussillisen. Nyt siinä on osa lumiukkopalloista ja Tiimarin alepalloja: jäänsinisiä, punaisia ja valkoisia. Meillä piti olla tänä vuonna punavalkoinen joulu.. Tuo sininen tuli mukaan noiden pallojen myötä. No, onhan tuo trikolori toistunut sisustuksessa ennenkin, mikäs siinä. Miellyttää silmääni. 

Mulla on ollut varmaan 10 vuoden ajan jo tapana vaihtaa joulukoristeiden väriyhdistelmää eri vuosina. Idea lähti omasta halusta, ei blogeista, joita ei siihen maailman aikaan tainnut pahemmin edes olla. Useimmiten meillä oli puna-kulta tai sini-hopeayhdistelmää. Nyttemmin metallivärit ei oikein enää innosta, vaan tulee käytettyä noit värillisiä enemmän. 

 Kirpputorilta löysin tällaisen vanhan Siionin kanteleen vuodelta 1923. Ihanasti kellastuneet sivut ja lemppari fontillani painettuna eli fraktuuralla. Joskus teininä innostuin opettelemaan ko.kirjoitusta ja sitä opinkin aika hyvin. Taito on kyllä ruostunut vuosien varrella käyttämättömänä.. Pojan kanssa tehtiin siitä laulukirjasta tällaisia rosetteja. Liimattiin 2 sivua lyhyistä päistä yhteen, taiteltiin haitarille (kapea taite, ympäri, kapea taite, ympäri jne). Sitten nidottiin kiinni keskeltä ja avattiin viuhkaksi. Liimattiin taas kiinni, viimeinen ja ensimmäinen taite. Kuumaliimalla uusvanhoja vintage-kuvia (skräppäykseen tarkoitettuja) keskelle kiinni. 
Lopuksi ohut puuvillalanka neulalla laskoksen läpi, langanpäät solmuun, solmu takapuolelle lähelle paperia ja teipinpala päälle. Tämä vanha kirja on aika haurasta ja repeäisi helposti langan takia ilman teippiä.
 Osaan rosetteja leikattiin reuna heti taittelun jälkeen kolmionmalliseksi. Osan reuna leikattiin ennen taittelua kuviosaksilla. Rosetin näkö muuttuu heti kun reuna on erilainen. Varmaankin taittelun jälkeen voisi leikellä paperiin ikkunatähtien tekotavan mukaan reikiä yms. Saattaisi toimiakin.

Lopuksi kissakevennys. Tytöt nukkuu nojatuolissa (pienempi vasemmalla). Yhtenä tyynynä ainut tonttupehmomme. Tai kaksihan niitä oikeastaan on. Muksut saaneet pienenä lahjaksi. 
 
 Hyvää uutta viikkoa ja joulunodottelua. Se ei ole enää kaukana...Iiks.
 

3 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Kauniita nuo rosetit,aion ehdottomasti kokeilla=D Nuo lumiukkopallot on mainio löytö,en ole tuommosia nänytkään ennen,ihan hyvälle tuulelle tulee noita katsellessa...Hauska kissakuva,neidit varmaan haluaa näyttää tontulle että ovat toooosi kilttejä;)

Vintage-Sunflower kirjoitti...

Kiitos, Kirsi:). Ne on kyllä miustakin kauniita, vaikka ite sanonkin;). Sanoitpa hyvin niistä palloista! Pohjassa on maahantuojan, Pick-Importin tarra, joten varmaan jossain päin Suomea myynnissä lisääkin -ainakin ollut. Heh, joo, neidit makoilee lempparikynsimispaikallaan, vaikka parin metrin päässä olisi reilu 2m kynsittävää (kiipeilypuu). Kilttejä ovat..heh.

Riitta Sinikka kirjoitti...

Ihania teitte ja hienot löydöt!!