22.12.2011

* Jouluverhoja ja muuta jouluista / Christmas Curtains

 Tässä vielä jouluverhokuvia. Jotexista on tullut hyödynnettyä pitkin syksyä kovia ale%:ja. Eipä näitä muuten olisi pystynyt hankkimaan. Yllä oleviin keittiön salusiineihin ripustin aiemmin ompelemiani sydämiä. Joka toisessa on jouluntoivotus jolla kielellä. Puuvillanaru + nastat toimii taas:). 
 Näitä verhoja olkkariin jännäsin onko niitä jäljellä alen loppumetreillä. Olihan niitä.
5m tähtikangasta. On paksua laatua, pesussa vain tähdet tuntuu haalenevan kovasti. Tämä tuli ilmi tyynyliinan kanssa. Pitkät suorat sivuverhot + 3kpl koristetyynyjä + tyynyliina nukkumatyynyyn + joulusukka (vielä vähän keskeneräinen) ja vielä olisi kangasta palanen.. Poika valitsi tämän kankaan itse huoneeseensa. Sopii oranssin kanssa kivasti:). Yksi seinä on nimittäin kirkuvan oranssilla tapetilla tapiseerattu. Oma valinta sekin muutaman vuoden takaa tosin.
 Kuuseen lisää koristeita. Viimevuotisia lumiukkoja, kaapista löytynyt kirppispingviini ja tämänvuotisia omatekemiä "hyrriä". Lumiukot tein vohvelikankaisesta kirppispaidasta. Vapaalla kädellä piirtäen niin kuin näkyy. Välissä on ohutta vanulevyä. Langasta kasvot, joissain silmät pienistä mustista siemenhelmistä, joissain tussilla tehdyt. Napit on kierrätettyjä.
Se kultainen latvatähti alkoi sitten häiritä silmää(ni). Suihkutin sen lumispraylla. Nyt se näyttää saaneen tomusokeria päällensä. 
 
 Tällainen outo valoilmiö näkyi tänään taivaalla klo 13 maissa:D. Pienikin auringon pilkahdus kaamoksen keskellä tuntuu niin virkistävältä! Onneksi pian alkaa päivät pitenemään.
 Keittiön ja olohuoneen verhojen kanssa sopii hyvin nämä saman sarjan sohvatyynyt. Toinen kätkee sisäänsä vanhan nukkumatyynyn ja toinen sellaisen niskatyynyn jossa on pieniä styrox-kuulia sisällä. Kisut tykkää nukkua näitä vasten fleecehuovan päällä. 
Jouluinen jo perinteeksi muodostunut nukkumispaikka on joulukoristelaatikon päällä. Laatikko on hauskasti pakettikuosinen ja kuusen vieressä. Kansi on painunut nukkujiensa alla, mutta sitä mukavampaa. Siinä voi suorittaa myös tassunpesuja. Välillä kisut käyvät kiivasta "keskustelua" nukkumavuoroista. N.2kg painavampi katti jostain kumman syystä yleensä voittaa;D. 

Lahjat on kahta vaille paketoitu, pipareita leivotaan vielä pieni satsi torttujen lisäksi, kinkku on jo sulamassa jääkaapissa..Huomenna kasataan ostetut piparitalon osat, toinen kotiin, toinen perinnelahjaksi eräälle sukulaiselle. Siivouksia vielä jonkin verran ja...ja..Ja luja(?) päätös siitä ettei ensi vuonna (taaskaan) tule tällaista hoppua.  

-Anu-

6 kommenttia:

Tarja kirjoitti...

Nuo lumiukot on kyllä iiiihania ♥

Vintage-Sunflower kirjoitti...

Kiitos Tarja:)

Riitta Sinikka kirjoitti...

Hyvää Joulua! terveisin Riitta Sinikka.

Vintage-Sunflower kirjoitti...

Kiitos samoin Riitta Sinikka!

Uu-mummu kirjoitti...

Ihanat joululakanat ja tuo tähtikangas on kyllä mahtava. Hieno idea on tuo kuusi joulukorteille. hauskan näköinen. Harmin, kun joulunaika menee niin äkkiä ohi. Onneksi vielä saa viikon hehkuttaa. Kuusta en taija vielä tässä kuussa viedä pois...kukaan ei onneksi kiellä pitämästä pidempään :) Hyvää vuoden vaihdetta sulle!

Vintage-Sunflower kirjoitti...

Kiitos Uu-mummu kommenteista:). Niin se joulu tosiaan menee yhdessä hetkessä ohitte. Vaikka virallisesti jatkuukin Nuuttiin asti, niin ei se siltä oikeen tunnu enää aaton jälkeen. Kuusi tököttää meillä silti yleensä sinne Nuuttiin, samoin kuin muutkin koristeet. Onpahan ilona pimeyden keskellä:). Kiitos samoin, hyvää uutta vuotta.