5.4.2012

* Amigurumi Kanaperhe / Amigurumi The Chicken FamilyJälleen muutamat amigurumit.. Tällä erää nyt pääsiäiseksi tehtyjä. Ensin "herra ja rouva Kukkonen". Ohjeet Nicki Trenchin "Supersöpöt maskotit" -kirjasta. Keltainen lanka ankassakin käytettyä 7 veljestä -lankaa. Sininen on Novitan Miamia(?) ja punaruskea jotain kaapissa hillottua keränloppua. Nokat on huovasta ja liimasin ne paikoilleen. Silmät ovat 6mm mustat askarteluhelmet.

 Tässä Kukkosten tämän hetkinen pesue pikkuisia kuoriutumattomia omassa kennossaan. Vaaleanpunainen muna on Novitan Mambo-lankaa, josta olen aiemmin neulonut repun. Ohje Supersöpöt maskotit -kirjasta. Valkoinen muna on 7 veljestä -lankaa ja ohje on peräisin Ana Paula Rimolin kirjasta "Amigurumi World". Sinisen munan lanka oli sekin jämäkerästä, mutta ei tietoa mistä langasta. Keltainen muna oli alun perin ankan pää, mutta siitä tuli jostain syystä liian iso.   

Kanan ja kukon silmien kohdalla en vielä hoksannut, että nuo helmet voisi ikään kuin upottaa hieman, jotta ne näyttäisivät puolikkailta eli "aidoilta" amigurumi-silmiltä. Yllä valkoisen munan silmien teko vaiheessa. Huomaat eron upotetun ja upottamattoman helmen välillä.

Silmän kohtaan kannattaa levittää vaikka kynällä pieni aukko silmukoiden väliin. Näin helmi uppoaa paremmin. Näin pystyy käyttämään hyvin edullisia askarteluhelmiä kalliiden amigurumi-silmien sijaan ja lopputulos on silti lähes identtinen.


Meillä oli jäänyt kaapin perälle muutama pussi rairuohon siemeniä. Niiden parasta ennen -aika oli mennyt pari vuotta sitten. Käytettiin kaikki 3pss tarjottimelle ja itävyys oli vielä yllättävän hyvä. Nopeasti päivä päivältä ruohomatto on saavuttanut korkeutta. Alemmassa kuvassa rairuoho on suihkupullolla kastelun jäljiltä.

Eläimet sitten osaavat. Wilma poseerasi eilen monissa asennoissa ihan kuin joku valokuvamalli. Tässä yksi.

Hyvää kiirastorstaita, Jeesuksen Kristuksen viimeisen, kuolemaansa edeltäneen, aterian muistopäivää.

-Anu- 

Ei kommentteja: