24.3.2012

* Amigurumi Ankka ja Nalle / Amigurumi Duck & Bear

Flunssa jatkuu joten postailenkin näitä aiemmin valmistuneita lisää:). Amigurumeja olen tehnyt muutamia parin vuoden aikana. Viimeisimmät ovat tämä ankka ja nalle. Virkkaus on vielä opettelun alla, mutta huomaan kehittyväni joka elukalla:).

Amigurumi-kirjoja miulla on 3kpl. Yksi on kirppikseltä, yksi lahjakortilla ostettu ja yksi kirjakaupan poistoalesta. Netistä löytyy ilmaisia ohjeita, esim:   http://freeamigurumipatterns.blogspot.com/.


Ylimpänä Amigurumi World -kirja, josta ankan ja nallen ohje. Minusta pikkuruisten raajojen tekeminen on hankalaa, joten tein ankalle siipimäiset yläraajat. Ensin tein alaraajat tuolla keltaisella, mutta vaihdoin oranssiin ja tein niistä räpylämäiset.

 Tämä idästä tuliaisena saatu virkkuukoukku paksulla varrella säästää kättä.
Tällä kertaa kokeilin kerroksen alkumerkkinä klemmaria. Todella oiva apulainen ja helppo siirtää aina seuraavan kerroksen alkuun. Kerrosten laskeminenhan on melko tarkkaa näissä amigurumeissa.

Valmis nalle.

 Ankan lankana käytin Novitan 7 veljestä. Oranssi on kirjontalankaa 6 säikeisenä. Yhdestä tokasta jäi yli puolet jäljelle. Nallen ruskea lanka on jotain poistoalelankaa, valkoinen kaulaliina ja musta nenä ovat Novitan 7 veljestä -langoista.

 Silmiä on ollut tosi vaikeaa löytää nettikaupoistakaan Suomesta. Nämä löysin pienestä kivijalkaputiikista. Pussissa oli 5 paria hintaan 1,90€. En raaskinut ostaa kuin yhden pussin. Toivottavasti niitä saa vielä lisää myöhemmin..

Kuvassa oleva paksu neula on hyvä työkalu lankojen päättämiseen ja osien kiinnittämiseen toisiinsa. Villalanka mahtuu hyvin silmästä läpi. 

 Lakananvaihtoapulainen testihommissa:D.

Kivaa viikonloppua!

-Anu-

6 kommenttia:

Riitta Sinikka kirjoitti...

Oi,miten söpöjä! Tykkään paljon!

Vintage-Sunflower kirjoitti...

:)

Kanteletar kirjoitti...

Noistahan saisi kivoja avaimenperiä :) tuo nalle oli tosi söpö :)

Vintage-Sunflower kirjoitti...

Niinpä saisikin:)!

Elina kirjoitti...

Hei, Aivan ihania amigurumeja sinulla!!! Huomasin, että olet etsinyt silmiä. niitä on tosiaankin vaikea löytää. Itse ostan silmiä Helsingin Kampissa olevasta Hobbypointista, jossa niitä myydään isoissa pusseissa ja eri kokoisina (muistaakseni 25 paria tai jotain). Hobbypointilla on myös nettikauppa.
t.Ellu

Vintage-Sunflower kirjoitti...

Kiitos kommentistasi Ellu! Pitääpä tutustua Hobbypointin valikoimaan. Kiitos vinkistä!
Anu