22.3.2012

* Tilkkupeitto / Quilting


Terveisiä sohvan pohjalta. Flunssan kourissa on mennyt nyt kohta 2vk. Antibiootteja ja Erdopectiä on tullut popsittua urakalla. Astma alkaa pikku hiljaa tasaantumaan ja henki kulkea. Ompeluhommat on pitänyt jättää suosiolla myöhemmäksi. Tilauksia otan vastaan kyllä.   

Laitan tähän pari kuvaa ryppyisestä, vanhasta tilkkutyöstäni, tyttären päiväpeitosta. Nyt se on olohuoneen sohvasängyn päällä. Kankaat olivat tuolloin uusia. Osa hankittuja pelkästään niiden kauneuden tähden, osa tyttären vaatteita varten joiden lopputilkuista riitti vielä peittoon. Välissä ei ole vanua (jotta peitto on pestävissä 60asteessa ja myös mahtuu pesukoneeseen -tämä tärkeää allergian ja astman takia). Taustakangas on ohutta farkkua.


 Kun on tottunut tekemään käsillä kaikenlaista, tämä sairastelu ja väsymys on turhauttavaa. Kokeilin tänään josko keuhkot kestäisi jauhojen pientä käsittelyä...Ja kestihän ne. Hieman tummunut banaaniterttu muotoutui banaani-suklaamuffineiksi (päällä kookoshiutaleita) ja banaani-suklaakakuksi. En kylläkään itse tykkää syödä näitä, vaan aion syöttää jälkikasvulle ja vieraille:). 

Munaton banaanikakku 
150g pehmeää  margariinia
1 banaani soseutettuna
2 tl leivinjauhetta
1½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kuumaa vettä

Vaahdota margariini ja sokeri.
Lisää banaani ja sekoita.
 Lisää jauhot+leivinjauhe ja vesi vuorotellen.
Paista 200C:ssa n ½h.

Muffinien ohjeen nappasin täältä.


Eräs, joka nauttii suuresti lämmittävästä kevätauringosta. Huvittavaa miten kisulit oikein etsii niitä aurinkokaistaleita ja siirtyvät nukkumaan paikasta toiseen sen mukaan. Eipä sillä, kukapa ei nauttisi lisääntyvästä valosta?

-Anu-

3 kommenttia:

Inka kirjoitti...

Voi tuota kisua! Voin elävästi kuvitella, miten turkki lämpenee, tai oikeastaan kuumenee auringossa.

Kaunis on tilkkupeitto!

U-mummu kirjoitti...

Voivoi, pitkään olet sairastellut. ja kevät on tullut. Tosi inhottavaa. Lähetän kuitenkin parantavia säteitä sinne :)

Herkulliselta näyttää nuo banaanileivonnaiset.

Vintage kirjoitti...

Sairastelu on tosi inhottavaa. Alkuvuosi mennyt siinä, kun ensin lapsukainen ja sitten itse. Jospa tämä tästä..