20.8.2012

* Ninni ja Pave / Amigurumies

 Kamun lapsukainen ihastui heidän meillä käydessään Nicki Trenchin "Supersöpöt maskotit" -kirjan Ninniin ja Paveen. Ja halusi itselleen sellaiset. Neitokainen valitsi värit nukkeihinsa ja tässä lopputulos.  

 Tulitikkuaski on mittatikkuna:D. Pieniksi otuksiksi isotöisiä. Mutta hauskaa näperrystä:). Pääosa langoista on Novitan isoaveljestä ym. Osan olen löytänyt kirpputorilta eikä niissä ollut vyötteitä jäljellä. 

Hiuksista tein runsaammat kuin kirjan nukeissa on. Varsinkin Paven hiukset kannatti solmia vieriviereen -ei jää kaljuja kohtia. 

Ohjeesta poiketen virkkasin mekon helman toiselta puolelta kuin muun mekon, niin siitä tuli koristeellinen. En täyttänyt käsiä vanulla ohjeen mukaan vaan jätin pitkät aloituslangat ja ne täyttävät käsiä mielestäni tarpeeksi. 

Nukkejen vartalot ja vaatteet ovat eripaksuisilla langoilla virkattu (vaatteet ohuemmalla). Se toi haastetta, sillä vaatteiden silmukkamäärät ohjeessa olivat näin ollen liian vähäisiä. Taisin 1½-kertaistaa ne, niin tuli hyvät.

Ohjeessa panta oli tehty kankaasta. Tilaaja-neitokainen halusi pannan samanvärisestä langasta kuin kengät, joten mikäs siinä:). Virkkasin ketjusilmukkajonon ja siihen virkkasin kerroksen vai kaksi kiinteitä silmukoita. Päättelin ja ompelin pannan kiinni päähän. 

Ninnin kengät Novitan keinokuitulankaa. 

Paven paidan ohjeesta en oikein ottanut selvää hihojen osalta. Tein ylimääräisiä kerroksia jotta hihojen pituudesta tuli sopiva. Lopuksi virkkasin lisäkerroksen myös pääntielle. 

Paita rullalla jotta housujen vyötärö näkyy. Ohjeessa oli kalsarien vyötärö nykymuodin mukaisesti näkyvissä. Pavelle tein toivomuksesta kuitenkin vain vyön. Se on ketjusilmukkaketju, jonka ompelin housuihin kiinni ja samalla housut vartaloon.  

Tässä iässä ei vielä kaljuunnuta, joten Pavella on tuuhea tukka. Lanka hajosi helposti säikeiksi ja Paven hiuksista tuli aidomman näköiset. Silmät ovat Sinooperin mustia helmiä. Niiden käytöstä amigurumeilla kerroin enemmän pääsiäispostauksessa.

 Kuten useimmat (tai kaikki) kissanomistajat tietää, mitään hommaahan ei tehdä lemmikiltä salaa ja niiden pitää tarkistaa kaikki vaiheessa jos toisessakin. Tässä toinen assareista jälleen paikalla "photobomppaamassa".

Sitten voi nukkua näin viattoman näköisenä hyvin ansaituilla unilla:D. Toinen silmä silti raollaan....

Mukavata viikkoa!

-Anu-

8 kommenttia:

Ninni kirjoitti...

Voi miten hienot. Taitavasti tehdyt.

Mukavaa viikkoa!

Anu kirjoitti...

Tackar och pockar:).

Riitta Sinikka kirjoitti...

Tosi söpöt nuket! Tykkään!!

Anonyymi kirjoitti...

I got this site from my friend who shared with me concerning this web site and now this time I am
visiting this site and reading very informative content at this time.
Here is my blog post ; cool article ideas

Anu kirjoitti...

Nice to have You here. Welcome again:).

Nina kirjoitti...

Kyllä varmasti on ollut kova näprääminen noin pienissä nukeissa,mutta ovat kyllä söpötkin:)

Taika kirjoitti...

Ninnin hiukset ovat juuri samanlaiset kuin vanhalla punatukkaisella kaalimaan kakara-nukellani ;) Söpö :)

Anu kirjoitti...

Nina, kiitos:).

Taika, niinpäs muuten onkin! Mulla oli vaaleatukkainen kaalimaan kakara:).