5.9.2012

* Tilkkupeitto tyttövauvalle / A Patchwork to a Baby Girl

 Serkkuni kysyi tekisinkö tilkkupeiton. Ilman muuta. Tämä tuli tyttövauvalle. Suunnittelun pohjana oli Käsityökorin pöllöpeiton tyyli.  Sorry. Haluan kuitenkin mainostaa tuota Käsityökoria, käykäähän tutustumassa sivustoon!

 Kankaat ovat suurimmalta osaltaan uusia, mutta kierrätettyjäkin mahtuu joukkoon. Taustakangas on valkoinen käyttämätön kangas. Välissä ohut Eurokankaan vanulevy. 

 Vaaleanpunainen reunuskangas on myös Eurokankaasta. Pöllökangas ja muut uudet kankaat nettiputiikeista. Värityksen pohjana tuo hurmaava pöllökangas.

Käytin 2-puoleista applikointiliimaharsoa kuvioiden kiinnittämiseen. Päälle vielä tiheä siksak reunaan. Kahden blokin röyhelöt ovat vauvan housunlahkeiden frillat eli tiiviit röyhelöt. 

Sisimmän kehyksen eli tuon sinisen kasasin kahdesta paitapuserosta. Vuoroin yksivärinen ja ruudullinen palanen. 


 Itsekasaamieni kukkasien lisäksi käytin koristeena valmiita yhden blokin kankaasta leikattuja kukkasia. Nekin kiinnitin ensin peittoon liimaharsolla. 

Osat on suoria, vaikka tuo kehys näyttääkin kuvassa kierolta kuin mikä. 

Elämäni fiksuimpia käsityöhankintoja on ollut leikkuualusta ja pyöröleikkuri sekä tilkkutyöviivaimet. Ne helpottaa ja nopeuttaa työskentelyä ihan mahdottomasti ja ovat hintansa väärtit. Ei tartte menettää hermoja saksien kanssa. Ja mikä parasta, sopivat muuhunkin kankaan leikkuuseen kuin vain tilkkutöihin:). 

Yksityiskohta itsekootusta kukkasesta. Lehtiruoti on vain suoraommel lehden kärjestä keskelle. 

Syykuussa mennään jo. Mitähän joululaskuri tuossa blogin alalaidassa raksuttaakaan tällä hetkellä...? Pitääpä vilkaista:). 

Mukavaa pian alkavaa torstaita!

-Anu-

2 kommenttia:

Tellu kirjoitti...

Kiva peitto.
Minun pitäisi löytää erilaisia pöllökankaita, sillä suunnitteilla on pöllöaiheinen tilkkupeitto mummunkullalle joululahjaksi.

Nina kirjoitti...

Aivan suloinen peitto,tuon alla kyllä kelpaa pienokaisen köllötellä ja nähdä ihania unia:)