27.9.2012

* Paitojen tuunaus ja huivit / Renewed Shirts and Scarves

Taannoin näytin teille 80v kortin. Noihin juhliin mun piti hankkia paita. Erääseen vaateliikkeeseen mulla oli lahjakortti + alekuponki, joten päätin suunnata sinne. Löysin mielestäni aivan mahtavan kauniin pitsiunelman. Hoikentava Musta paita pitkillä pitsihihoilla ja pitsiä kahdessa kerroksessa helmassa. Nii-iiin ihana. 

Mun on pestävä uudet vaatteet tai tulee kutisevaa ihottumaa, joten eikun paita koneeseen.... Kuului varsin omituista ääntä ja syy selvisi ohjelman loputtua: kone oli rouskutellut helmaan yli kämmenen kokoisen reiän!! Taakse vinoon niin ettei tilannetta voinut edes pelastaa ompelemalla vaikkapa kukkaa tai tekemällä halkiota sivuun. Täytyy myöntää, että suututti ja melkein itketti. Niin harvoin voin vaatteita itselleni hankkia!

Suuntasin Eurokankaaseen. Siellä on myyjät ystävällisiä ja avuliaita. Myyjän kanssa mietittiin ratkaisua ja päädyttiin kuvissa näkyvään mustaan kukalliseen pitsikankaaseen. Se löytyi onneksi hyvin edullisesti ja siitä riittikin kangasta vielä huiviinkiin. Siitä kuva tässä tekstin alla.  

Huivin päihin ompelin hieman rypytetyt pätkät  poisleikkaamaani osin hajonnutta paidan helmaa. 

 Leikkasin siis paidan osin rikkoutuneen alemman helmakaistaleen pois ja korvasin sen kukallisella pitsikankaalla. Yllä olevassa kuvassa vasemmalla huivi ja oikealla paidan helmaa.

Tässä vastaavalla tavalla uudistamani pitkähihainen trikoopaita. Kukkakangasta kun jäi jäljelle juhla-asun jälkeen. Vieläkin sitä olisi pieni pala. Olen tuumaillut tekisinkö siitä laukkuun somisteen vaiko ruusun vai...

 Juhlapaitaa etsiskellessäni huomasin romanttisia pitsiunelmahuiveja olevan kaupan ja hinta kahdenkympin tietämissä. Eli ne piti unohtaa. Tarvitsin kuitenkin huivin ja Eurokankaasta löytyi siihenkin ratkaisu. Tämä huivi tuli maksamaan n.5€. Ompelin joustavaa pitsinauhaa pitkiin reunoihin ja lyhyisiin päihin kotoa valmiina löytynyttä nauhaa. Tykkään todella paljon. Ihanin huivi jota mulla on koskaan ollut! 


Nämä kirppislöytöni haluan esitellä. Tykkään jenkkityylistä ja nämähän on juuri sitä. Tarvisin syyskengät ja löysin nuo kuvassa olevat bootsit! Sellaisia olin halunnut jo nuoresta lähtien ja nyt ne löytyi!! Ensimmäinen kerta kun kirppikseltä löytyi sopivan kokoiset ja tuntuiset -ja hintaiset (vaikkakin kalliit, 12€) tuommoset. 

Tietokonetuoliin piti saada pehmuste ja sekin löytyi sopivalla värillä, pehmeydellä ja hinnalla. Tuota nukkea olin etsinyt jo vuosia. Toinen kämmen puuttuu, mutta eipä se haittaa. Tarjotin oli turhake ostos. Mutta 1€ hinnalla en raaskinut jättää ostamatta. On se nimittäin niin kaunis tarjotin. 

Oletko muuten jo vieraillut joulublogissani, Vintage-Christmasflower:ssa?

-Anu-

2 kommenttia:

Nina kirjoitti...

No voi ei,sulla kävi tosi huono tuuri! Näinpä se on ettei kyllä pahemmin tule osteltua itelle mitään vaatetta,melkeen kulkis ilman jotta lapsilla olisi kivoja vaatteita...Mutta hienosti sait korjattua tilanteen:) Iloista viikonloppua!

Anu kirjoitti...

Sanopa muuta! Iloista viikonloppua siullekin!