17.1.2014

► Lumihiutaleita ► Paper Snowflakes ►


Pienestä pitäen olen ihastellut lumihiutaleita, niitä oikeita. Harmitti kun saksilla ja paperilla onnistui tekemään vain niitä neliöitä. 
Vuonna 2012 tein löydön! Peggy Edwardsin (2006) julkaisema kirja: Make Your Own Paper Snowflakes. Kirjan malleilla saa tehtyä oikeiden hiutaleiden kopioita 32kpl erilaisia :). 

Leikkasin hiutaleet hieman liian pienestä paperista eli A4 kopiopaperista. Hyvänä apuna pienet teräväkärkiset askaratelusakset. Askarteluveitsi ja leikkuualusta olisivat voineet toimia myös. 

Laminoin hiutaleet ja ripustin langalla verhonipsuihin roikkumaan. Ne pyörivät ilmavirrassa ja välkehtivät auringossa.  


Kirjassa kerrotaan miten on mahdollista, että jokainen oikea lumihiutale on ainutlaatuinen. Vastaus on yksinkertainen: erimuotoisia kuvioita syntyy erilaisissa sääolosuhteissa. Jopa hiutaleen paikka lumipilvessä määrää muotoa. Koska jokainen hiutale kulkee yksilöllisen matkan lumipilvessä, muotokin on yksilöllinen. Miten ihmeellisesti Jumala onkaan luonut tämän maailman pienetkin yksityiskohdat!


Lumi peittää pysyvästi tai väliaikaisesti noin 23 % Maapallon pinnasta. 
Lumihiutaleet ovat jäätyneiden vesipisaroiden muodostamia kidekimppuja. 


Kaikki lumikiteet ovat kuusikulmioita.  


 Vaikka lumi on tehty läpinäkyvistä jääkiteistä, yksittäisten kiteiden monet heijastavat pinnat saavat lumen näyttämään valkoiselta. 


Nämä kuvat sen sijaan ovat saaneet "1960-luku -käsittelyn" Picasassa ja näyttävät siksi keltaisilta. 


Oikeiden lumihiutaleiden synnystä löytyy lisää tietoa esimerkiksi täältä: Wikipedia
Klikkaa sanaa, niin pääset suoraan sivulle.

Anu

Ei kommentteja: