27.1.2014

► Tilkkutäkki ► Quilted Rug ►


Parin vuoden projekti loppusuoralla. Tein lapselleni tillkupäiväpeiton huoneen oranssiin tapettiin ja safariteemaan sopivaksi. Peitto oli käytössä, mutta solmukiinnitys ei kestänyt käyttöä. Sänky kun toimii samalla huoneen sohvana. Niinpä hankin ohuen ohutta tekokuitusta vanulevyä ja tikkasin koko peiton. Kissa ei oikeen ollut innostunut makuualustansa käyttämisestä :D. 


Välillä molemmat katit makoili työmaalla.


 Tikkasin ruskealla tavallisella ompelulangalla. Suora ommel. Tikinpituus ja -leveys 0. Parsintapaininjalka. Kankaasyöttölevy alhaalla, jotta kangasta voi liikuttaa vapaasti. 


Haastellisinta tässä tavassa tuntui olevan oikea kankaan liikuttelunopeus, jotta tikeistä tulee sopivan pieniä. Ja suuren päivänpeiton liikuttelu käy treenistä :D. Kun peiton rullaa, se mahtuu joten kuten ompelukoneen varren alle. 


Lapsukainen halusi peiton reunaan oranssin nauhan ja ilokseni löysin semmoista kanttinauhaa 3cm leveänä.


Olin ensin siistinyt reunat ja leikannut reunimmaiset neliöt 9cm kapeiksi saksilla.  


Ompelin kanttinauhan suoralla ompeleella paikoilleen käyttäen peruspaininjalkaa. 


Reunojen tasausvaiheessa katkenneet tikkausompeleet jäävät siististi kanttinauhan alle eivätkä ala purkautua.


Lankojen päättely ja peitto on valmis!


VALMIS! Kankaina käytin muun muassa vanhaa hametta ja housuja sekä uusia kankaita, joita olin hankkinut pikku hiljaa pieni pala kerrallaan.


Taustakankaina käytin kahta vanhaa verhoa. 


Assari paikalla tikkausvaiheessa :).

Mukavaa maanantaita!

Anu

4 kommenttia:

Piupau kirjoitti...

Ihania nuo kissat! Voi söpöläisiä. Upea peitto!

Anu kirjoitti...

Kiitos paljon Piupau:)!

Maisa kirjoitti...

Ihana peitto! Tekisi itsekin mieli kokeilla tuota tikkausta, mutta en ole vielä uskaltanut. Näyttää niin helpolta ja hienolta muiden tekemänä :)Kiva kun assarit on aina paikalla kun niitä tarvitaan ;)

Anu kirjoitti...

Kiitos Maisa! Rohkaisen kokeilemaan, vaikka alkuun patalapulla. Tikkaus litistää työn mukavasti ja eihän sillä ole mitään väliä millaisia kiemuroita siihen taiteilee. Taitelijan vapaus nimittäin;).

Tikkasin ennen joulua pari tyynyliinaa. Tässä linkki joulublogini postaukseen: http://vintagechristmasflower.blogspot.fi/2013/12/lisaa-tyynyja-more-pillows.html

Assarit on paikalla silloin kun niitä ei tarvitsisikaan :D.