23.4.2014

► Kissojen lelu ► Cats' Toy ►


Kissat osaa erään taidon mestarillisesti. Nimittäin leikkihiirten ja pallosten hävittämisen. Ne ei syö niitä (korkeintaan leluhiirten hännät), mutta osaavat löytää jemman josta eivät itsekään enää lelujaan löydä. Sitä kautta pikkulelut taitavat päätyä imurin syövereihin, kun ei ne ilmaankaan voi haihtua.

Tein uusia leikittimiä kaksin kappalein. Kun niitä kattejakin on kaksi. Langan olen saanut (kiitos vain vielä kerran!). Näillä leluilla leikitään vain valvotusti ja leikin päälle nämä villakerät korjataan talteen. Voisi kiusaus nuoleskeluun ja lankojen syöntiin käydä kateille liian suureksi.


Yksi kerä lankaa jossa montaa väriä -tulos tämä. 
Aion joskus tehdä tupsuja kieputtamalla yhteen tupsuun montaa eri väriä. Voisi olla hauska lopputulos.


Koulussa käytettiin pahvikiekkoja tupsujen tekoon. Mie käytin nyt näitä Tigerin muovikiekkoja. Vähän hifistelyä, mutta olkoon. Kätevämmät nämä ainakin ovat kuin ne pahvikiekot. 
Yhden tupsun tekoon tarvitaan molemmat ympyrät. 
Paketissa oli 3 eri kokoa. Lyikkäri on mittakaavaa antamassa, sitä ei tarvita työskentelyssä. Ympyröidet ja langan lisäksi tarvitaan vain sakset.


Tein molemmat kuvan tupsut tuolla pienimmällä "muotilla". Isommassa on paljon enemmän lankaa kuin pienemmässä tupsussa. Muutoin ovat samanlaisia. Suoraan ei tietenkään tule tasaista tupsua, vaan lopuksi sitä pitää vähän trimmata saksilla.  

Näkemisiin.

Anu

2 kommenttia:

Marina kirjoitti...

Ostin ja joskus nuo rinkulat,ihan muuten vaan,kisaa meillä ei ole :) lapset innostu tekee karvapalloja ja niitä on sitten pyörinyt meillä kymmeniä pikin lattiaa :)

Anu kirjoitti...

Joo, varmasti hauskoja palloja myös lasten mielestä:)!