18.8.2014

Amigurumihiiret / Amigurumi Mice


Näiden hiirulaisten ohje on Nicki Trenchin kirjasta "Supersöpöt maskotit -Yli 35 valloittavaa virkkuuohjetta". Ohje on siis tismalleen sama, silmukoita saman verran, mutta lankojen paksuus on eri, samoin virkkuukoukun numero. Hiirten kokoero on näin ollen aikamoisen suuri. Harmillisesti jäi ottamatta "frendsie" (yhteiskuva) jossa tämä olisi tullut hyvin ilmi. Joka tapauksessa tämä pieni sininen otus on suurin piirtein kokoa tulitikkulaatikko ja iso mahtuu juuri kädelle. Alustan ruudukosta voi nähdä kokoeron.


Virkkasin tämän pikkuisen silmukoiden takareunan lankaan, jolloin pinnasta tuli raidallinen. Tuumin, että kissat saattaisivat ilahtua myös tällaisesta.. 

Silmät ovat tälläkin ne ns.aidot amigurumisilmät. Korvien sisustaan ompelin virkkaamani pienet vaaleanpunaiset pyörylät.


Tähän isoon hiireen tai rottako jo lie, käytin kahta lankaa yhdessä ja suuremman numeron virkkuukoukkua sekä ihan tavallisia kiinteitä silmukoita.Silmät ja nenä ovat kierrätysnappeja. Täytteenä näissä on askarteluvanua. Täyttö hoidetaan vähän ennen kuin otus on umpeenvirkattu. Näissä aletaan virkata perästä nenään päin. Kahvikupin lailla aloitetaan pyörylästä ja sitten haluttu määrä kerroksia vartalon pituudeksi ja lopuksi rajut kavennukset. Korvat ovat pyörylät ja hännät ketjusilmukoita.

Anu

5 kommenttia:

Tarja kirjoitti...

Niin söpöjä :)

Anonyymi kirjoitti...

Kelpaisi meidän(kin) kissoille!

Anu kirjoitti...

:)

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥tosi, tosi hauskoja ja söpöjä!

Anu kirjoitti...

:)