15.9.2014

Penaali / Pencil Case


Tämmöinen nuorelle miehelle sopiva penaali tuli tehtyä. 


Sivut ovat suorakaiteenmalliset, pohjakappale on myös suorakaide. Päädyt ovat kolmiot, joiden alhaalla oleva sivu on pohjakappaleen levyinen ja korkeus on sama kuin sivukappaleilla.


Jouduin lyhentämään vetoketjua muutaman sentin, joten ompelin tuon kangaskappaleen stoppariksi.


Pohjan tikkasin ohuen vanun kanssa ruudulliseksi. Sivut on tikattu raidallisiksi -se tosin uppoaa "puun" syihin. Sivukappaleissa on myös ohut vanulevy, joka pysyy tikkauksen ansiosta paikoillaan.


Penaalin sisäpuolella on oranssi kangas vuorena. Vuoritettua penaalia varten ommellaan siis kaksi samanlaista penaalia: toinen vuorikankaasta ja toinen päällyskankaasta. Ne sitten yhdistetään joko lopuksi tai aika alkuvaiheessa vetoketjua ommellessa.Toisessa päädyssä on tämmöinen stoppari.

Kuvasin penaalin keittiön kattolampun alla A3-kokoisen kartongin päällä. 
Tuli aika kiva efekti minun mielestäni.

Tästä samasta kankaasta olen tehnyt myös pitkämallisen tyynyn. 

Anu

8 kommenttia:

Metsäntyttö kirjoitti...

Hauska penaali ja jännä tuo kangas. Tuo tosiaan sopii nuorellemiehelle. Meilläkin tehtiin taannoin penaaleja. Tytär teki farkkukankaasta ja siinä oli sivussa pitsikaitale. Minä tein kokopitsisen, jossa oli musta vuori.

Anu kirjoitti...

Kiitos Metsäntyttö. Kangas on Ikeasta. Maksoi alle 6€/m! Se on semmoista lautaseinän näköistä kangasta. Tuo penaali on vain vajaan yhden laudan levyinen. Kuulostaa kivalta nuo teidän penaalinne! Pitsi + farkku sopii erinomaisesti kavereiksi. Ja pelkkä pitsinen on varmasti oikea herkku!

Inka kirjoitti...

Hieno penaali, näyttää ihan oikealta halolta! Monet Ikean kankaat on kivasti sellaisia vähän paksumpia puuvilloja, jotka soveltuu just tyynyihin ja penaaleihin hyvin.

Anu kirjoitti...

Kiitos Inka :). Tykkään itekin Ikean kankaista just tuosta syystä (eikä edullinen hintakaan ole pahitteeksi ;) ).

U-mummu kirjoitti...

Jippii, pääsin sun kommenttilootaan ihan tuosta noin vaan. Mies rakensi tytön vanhasta läppäristä mulle tämmösen keittiökoneen.

On huikeen hieno puukapula :) Kyllä tuota kehtaa käyttää. Kangas on kyllä tosi hieno. Multa ei onnistus, mutta sulla noita ompelutaitoja riittää.

Ihanaa lokakuun alkua :)


Anu kirjoitti...

Jess! On sulla näppärä mies, U-mummu! Tuommosta "Pelle Pelotonta" omakin koneeni kaipaisi.

Et uskokaan kuinka kommenttisi piristi! Olen ollut jo pistämässä hanskat naulaan koko blogin suhteen.. Mutta viestisi tuli oikeaan aikaan, ehkäpäs jatkan kuitenkin :D.

Kiitos samoin, mukavia lokakuun ensipäiviä.

Jokke kirjoitti...

Hyvin sopii kangas tuohon!

Anu kirjoitti...

Kiitos Jokke!