10.9.2014

Simpukkataulut / Seashell Shadow Boxes


2 kpl loppuunmmyynnistä hankittuja vitriinikehyksiä +
1 pussillinen simpukankuoria kirppikseltä +
1 rulla vedenvihreää lahjapaperia jostain kaupasta joskus +
1 iso kappale kaverilta saatua säkkikangasta +
1 rulla ohutta tavallista teippiä +
1 sakset =
2 kpl simpukkatauluja


Tein näin:
Näiden vitriinikehysten tausta on puulevyä. Maalasin sen ensin vaaleansinisellä askartelumaalilla. Sävy ei miellyttänytkään, joten päällystin levyt vedenvihreällä lahjapaperilla. Leikkasin paperista taustalevyä pari cm suuremmat palat, taitoin ylimääräisen paperin taakse ja liimasin kiinni teipillä. (taustalevy on siis tässä vaiheessa irti kehyksestä)

Leikkasin säkkikankaasta suurin piirtein neliönmuotoiset palat. Reunat on helppo leikata suoraan paksujen lankojen mukaisesti. Vedin joka reunasta pari kolme lankaa pois, jotta reunasta tuli hapsullinen. 

Taitoin reilut 10cm pätkän teippiä rinkulaksi liimapuoli ulospäin, niin että teippiä on noin 1cm päällekkäin. Litistin rinkulan eli teippi on siis kaksinkerroin (edelleen liimapuoli ulospäin). Laitoin teipin  säkkikangasneliön keskelle ja painoin kiinni paperilla päällystettyyn taustalevyyn. 

Laitoin vitriinit pöydälle lasipuoli alaspäin. Täytin simpukoilla, laitoin taustalevyt kiinni. Ylösnostettaessa simpukat liikkuivat jonkin verran. Heiluttelin vitriineitä, jotta sain simpukat haluamaani läjään. 

Ripustin toistaiseksi vessan lavuaariseinälle.    

Askartelemisiin.

AnuEi kommentteja: