20.5.2015

Feikki-kettinkiä * Fake Chain


Lisää yo-koristeista. Steampunk oli siis teemana ja siihen kuuluu myös kettinkejä, koneiden yms.teollisen ohella. Muutama metri koristekettinkiä tehtiin kierrätysmateriaalista.


Yksi kettingin silmukka on yksi leipäpussin sulkija! Niitä oli kerätty itse jo kuukausia ja saatiin niitä myös läheisiltä. 
Kokoa yhdellä sulkijalla on n.6 mm x 5 cm. Muutama ilta siinä vierähti, kun koko perheen voimin vuorotellen näitä väänneltiin. Osa väänteli pihdeillä, osa ihan paljain käsin. Muoto ei ole niin tarkkaa, 

Sulkijoiden parasta ennen -päivämäärät jätettiin silmukoiden sisäpuolelle. Jälkiviisaana täytyy todeta, että olisi kannattanut jättää ne kuitenkin ulkopuolelle, sillä maalia meni vähemmän silmukoiden sisälle..


Spraymaalasin "kettingit" koristeille tarkoitetulla hopeanvärisellä maalilla. Pullossa sanottiin, ettei maali sovellu muoville. Kokeilin ja hyvin toimii. Kuivumisaika vain on useita tunteja pullossa luvatun n.30min sijaan. Lisäksi maali valui kosteana kettingin päältä helposti pois. Spreijasin nämä kahdesti. 

Lopputuloksessa maali on hieman epätasainen ja ikäänkuin olisi sulattanut muovia hieman. Juhlateemaamme nämä kuitenkin sopivat oikein hyvin. 
Ehkä vielä lisään hieman "ruostetta" (maalia) näihin, Pitää haudutella. 

Anu

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näissä on ollut kyllä aikamoinen työ, mutta lopputulos on hauska. Metsäntyttö

Anu kirjoitti...

Ja oli näyttävä roikkumassa juhlapaikalla katossa feikkiputkien kanssa. Vaiva kannatti. Eikä ollut kallista, kun materiaali tuli leipien ohella.