6.2.2012

* Tildaa ja tilpehööriä / Tilda etc.

 Heippa taasen. Helmikuu jo menossa ja vasta toinen postaus tänä vuonna. Jospa tahti vielä tästä tihenisi vuoden edetessä:). Eilen innostuin ompelemaan uusimmasta Tilda-kirjasesta pari juttua. Tildas Vårideer on ilmestynyt nyt vuonna 2012 ja on tällä hetkellä saatavilla ainakin Adlibriksestä. Ohut kirja on edullinen eikä syyttä. Kaavoja on melko vähän, joskin ne ovat taattua Tildaa:). 


 Nämä Ötökät muistuttaa mielestäni hieman teletappeja;D. Ohjeet on norjaksi, joten se hieman mutkistaa tekemistä. En ole varma miten tuo rypytetty kauluri olisi pitänyt tehdä, epäilen vahvasti ettei ainakaan noin kuin sen tein. Pitänee ripustaa nämä jonnekin ylös ettei kovin läheltä pääse kukaan katselemaan ;D. Siipiin olisi kuulunut vanulevyä, mutta täytin ne tavallisella vanulla vähän pulleammiksi. Naamat ompelin 2-kertaisina, kääntöaukko taakse keskelle...Suosittelen applikointiliimaharson käyttöä.


 Siivet ovat kummassakin Ötökässä Tilda-kankaista. Tämä ruusukangas on uusiokäytössä saamistani lapsen 98cm farkuista. Silmät mustalla kangasvärillä ja hammastikulla taiteiltu. Poskipuna huulipunaa. Napit rautalangan päässä kierrätettyjä. 


 Tässä tämä uusi herkku. 50-luvun tyyliä mukana, me like.

 Housujen takana vyötärönauhan sisällä on kuminauha. Ompelin tuota osuutta renkaaksi ja rannekoru on valmis:). Nappeja voisi vielä ommella koristeeksi.


 Tämä tyttö on myös uudesta kirjasta ja on järjestyksessään 4.tekemäni Tilda-nukke. Takki on hauska uutuus. Melkoista näpräämistä kuitenkin. Tein sen ystäväni antamasta ohuesta farkkukankaan palasta. Helmiä ei mulla ollut sopivia, joten jätin ne laittamatta.

 Tässä koko komeus nukketuessa. Hame on puolikas ystäväni antamasta lapsen 98cm hameesta. Juuri sopiva kun hieman kavensin tämän neidin lantion kaavaa. Yläosa, joka on takin peitossa, on sininen pikkukukallinen saadusta lapsen paidasta leikattu osa.   
Suloinen Hama-helmikissa nuken jalkojen juurella on lapseni suunnittelema ja tekemä. Yksi joululahjoistani. Aivan ihana minusta.

  Päänvaivaa päästä. Kyllähän näitä Tilda-nukkeja tekisi jos olisi valmis peruukki lykätä komeudeksi. No, tällä kertaa tällainen viritelmä. Taittelin rautalangasta ja napista kukkasen hiuksiin. 2 terälehteä/napinreikä, loppurautalangalla hiuksiin kiinni.

 Tässä on mun uusi essuni, ihanin koskaan omistamani! Joku oli hyljännyt kirpputorille lähes valmiin hameen/essun. Ystäväni pelasti sen ja antoi minulle (kiitos tästäkin). Ainoastaan reunat piti viimeistellä ja nauhat lisätä.
 Kiinnitysnauhat ovat niitten lapsen housujen lahkeista, joista tein toisen Ötökän. Takataskuista muokkasin 2 taskua essuun. Housut tuli näin uusiokäytettyä lähes kokonaan. Vain neppi ja vetoketju jäivät odottamaan sijoitusta.

 Hieman jouluista katsausta tähän väliin. Nämä koristeet askartelin sairastelupäivien aikana vanhoista puisista verhorenkaista. Maalasin ne askartelumaalilla punaisiksi ja kiinnitin uusiokäyttökulkusia jouluisella narulla roikkumaan keskelle. Ensi jouluna nämä voikin laittaa kuuseen kiinni verhonipistimestä. 

 

 Keittiön pienen ruokailutilan seinällä näytti tältä. Hyllyn olen tuunannut spreijaamalla valkoiseksi ja maalaamalla reunan askartelumaalilla vihertäväksi.
 Erittäin edullisia kirppislöytöjä vuosien varrelta. Hyvää kannattaa odottaa. Oikealla olevan metallipurkin olen päällystänyt pallollisella lahjapaperilla.
 Kello on nyt tämä, entinen vuosia palvellut kello lähti tytön huoneeseen. Sitä muokataan pikku hiljaa uuteen uskoon. 

 Riihimäen lasin purkissa on leivosvuokia joita ei käytetä oikeastaan koskaan.



Katse kohti tulevia seikkailuita.

-Anu-




5 kommenttia:

U-mummu kirjoitti...

Ihania ompeluksia, varsinkin nuo "tildatapit", heh :) Tuon ensimmäisen kuvan kello on melko tutunnäköinen, itselläni on samanlainen ja tuo kylttikin, teksti vaan on eri :)

Vanhoista leivosvuokasista voi koota vaikkapa mobilen...blogissani 20.tammikuuta on kuva semmoisesta :)

Lämminta helmikuun päiviä, toivotaan, ettei myrsky vie sähköjä eikä pakkanen paukuttele putkia!

Vintage kirjoitti...

Hehhehee, siä se keksitkin hyvän nimen, Tildatapit:D!

Mie sitä mobilea kävinkin kurkkaamassa silloin, en vain kommentteja jaksanut laitella. Kiva idea ja toteutus!

Samoin siulle, säiden hellimää helmikuuta!

Inka kirjoitti...

Ihana Tilda-tyttö! Mulla on mennyt jo aika pitkään kaikki Tilda-uutuudet ohi, toivottavasti innostus kasvaa taas kesän tullessa. Tässä nukessa on todella uutta ilmettä, vaikka romnattisuuttakin löytyy. Hienohan tuosta päästäkin tuli!

Vintage kirjoitti...

Kiitokset, Inka! Kiva kun kommentoit -samoin te muut:). Tildaa on tosiaan uudistettu, mutta perusromanttisuus on säilynyt:). Aika aikaa kutakin, josko se Tildailukin sieltä putkahtaa pinnalle sopivan ajan tullen taas.

Anja kirjoitti...

hei :)
Juu kyllä vaan kun sanoit, teletappi :) ihania ompeluksia ja etenkin tuo farkkutakkinen nukke, minäkin olen ommellut tilda hahmoja,mansikoita sun muuta ja niitä pehmosydämmiä on meillä aikas läjä, joita sijoittelen pitkin kämppää :)
Essu on pirtsakka minullekkin on sanottu että etkös voisi tehdä itelles essua kun paljon leivon niin aina olen jostain kohtaa jauhoissa..