5.3.2014

► Tee-se-itse -Tyynyjä ► DIY Pillows ►


Virkattu liina + retro-tyynyliina kirppikseltä.


Tämä tyynyliina on jonkun itse tekemä. Värit näissä kuvissa on taas hyvin vaihtelevia, kun otin kuvia eri aikaan päivästä. Tässä alla oleva väri on lähinnä oikeaa.


Reunassa söpönen nauha valmiiksi.


Mittasin tyynyliinan ja virkatun liinan keskikohdat ja laitoin liinan kiinni muutamalla nuppineulalla. Olen nyt kovin tykästynyt käyttämään ompelukoneen kirjontapaininjalkaa syöttölevyn hampaat alhaalla elikkä vapaakirjontaa. Tässä tapauksessa soveltaen ja ympäri liinaa ommellen lyhyehköillä pistoilla. Helppoa, kun tyynyliinaa ei tarvinnut juurikaan pyöritellä ympäri ämpäri ja liina kiinnittyi alustaansa vaivatta.


Valmiina tämmöinen. Sisällä on normityyny.


Tähän tyynyyn käytin aiemmin ompelemani salusiinit. Sisätyyny on pitkämallinen.


Takapuolelta tämmöinen. Tyyny tungetaan alareunan aukosta tyynyliinaan ja sen "taskuun". 


Lisämausteeksi noin metrin verran nauhaa.


Rusetin tein niin, että ensin ompelin pätkän nauhaa renkaaksi. Sitten taitoin pienen pätkän nauhaa renkaan ympäri keskikohdassa, asetin virityksen keskelle tyynyä kulkevaa nauhaa ja ompelin rusetin "solmun" päältä. 


Tämä pitsi oli jo aiempaa ompelusta, salusiiniin.


Salusiineista jäi kangasta pieni pätkä. Päätin käyttää sen saman tien, ettei se taas hautautuisi kangasvarastoon. Olin pyöritellyt käsissäni tuota roosan väristä raidallista paitapuseroa ja tuumiskellut mitä siitä ompelisin. Se pusero on kirppikseltä peräisin, kierrätysmateriaalia siis. Sisätyyny on Ikean pienin koristetyyny. Silti tyynyn takaosa pullistelee. Sen verran naftisti oli materiaalia näissä kahdessa kankaassa tähän malliin. Paitakangas on joustavaa, ruusukangas ei. Nappilista on paitapuseron etumuksesta suoraan. 


Leikkasin salusiineista ommellut käänteet pois. Pätkän sitä käytin tähän rusettiin. Merkkasin pätkän keskikohdan, taitoin hännät niin että molemmille puolille jäi yhtäsuuret lenkit. Mallasin rusetin keskelle tyynyn etuosaa ja ompelin koneella kiinni. Päälle vielä paitapuseron hihasta nappi. 

Pitsinauha on askarteluun tarkoitettua nauhaa. Kesti ainakin silityksen hyvin, joten eiköhän se kestä pesuakin. 


Katti rakastaa nukkua tyynyjen keskellä kolossa. 


Nämä loput tyynyt ompelin jo aiemmin tänä keväänä. Niin, keväänä, talvi kun tuntui loppuvan jo tammikuulla.. Materiaalit on kirppikseltä, paitoja.

Tämä sininen oli lasten collegepaita. Leikkelin siitä pois hihat ja pääntien huppuineen. Etu- ja takakappaleesta syntyi tämä tyynynpäällinen. Alareunassa on collegen resori. Sisätyyny on jälleen se Ikean pienin malli.Trikoinen paitapusakka uusiokäytössä. Väri oli niin kiva, että halusin tehdä tästä jotain.


Samoin tämä pallollinen oli trikoopusero. Sisustan tyyny on normityyny. 


Sekalainen satsi tyynyjä. Lisänä pari aleostosta, joita ei nyt tullut kuvattua. 

Eilen väkersin liitutaulun vanhasta peltitarjottimesta. Se kaipailee vielä paria reikää kiinnityssysteemiä varten. Putki päällä tekemisten kanssa ja ideoita myllää päässä. 

Palataan taas.

Anu

7 kommenttia:

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥ tosi kivoja ja ihania!

Tanni kirjoitti...

Ihana tuo ruusutyyny!!

Anu kirjoitti...

Kiitos Riitta Sinikka ja Tanni! <3

Ruusukangas on minun lemppari myös. Se on jotenkin hengästyttävän kaunista, siksi halusin "jatkojalostaa" niitä verhoja.

U-mummu kirjoitti...

Ihanan hempeitä ruusukuoseja. Paitatyyny on huippu. Itekkin tykkäisin ommella, mutta taito vähän ruostunut...no ei se konekkaan enää toimi :)

Muuten blogissani on sulle haaste :)

Anu kirjoitti...

Kiitos U-mummu kommentista ja iiiiik -haasteesta (käynpä heti kurkkaamassa). Paitatyynystä miekin tykkään eniten. Mukavin nojailla on pallotyyny. Kirppikseltä voisi löytää edullisen koneen? Siitä se taitokin karttuu tekemisen myötä! :)

Heli - Valkoista Harmoniaa kirjoitti...

Voi ku ihania tyynynpäällisiä! <3 Tosi kivasti olet hyödyntänyt noita tekstiilejä! Mukavaa viikonloppua! :)

Anu kirjoitti...

Kiitti Heli:)! Kierrätysmatskut kirvottaa ideoita. Kiitos samoin, mukavat viikonloppua!