24.3.2014

► TT ►


TT eli taulu sekä tirppoja. Niistä on tämän päivän postaus tehty. Niin myös keittiön seinä. 


Ainekset: valmis pienehkö litteä taulupohja, Tilda lahjapaperia (säästettynä saadusta paketista), lasertulostimella tulostettu kuva täältä, pitsiä ja decoupage-lakkaa. Sekä tietysti keinokuitusivellin ja sakset. Teksti on Raamatusta, 2.kirje korinttolaisille luku12 jae 9 eli 2.Kor.12:9. Pari jaetta lisää ja apostoli Paavalin kirjoittama teksti kuuluu suomeksi näin: 

"Ja etten niin erinomaisten ilmestysten tähden ylpeilisi, on minulle annettu lihaani pistin, saatanan enkeli, rusikoimaan minua, etten ylpeilisi. 
Tämän tähden olen kolmesti rukoillut Herraa, että se erkanisi minusta. Ja Hän (Jumala) sanoi minulle: "Minun armossani on sinulle kyllin; sillä minun voimani tulee täydelliseksi heikkoudessa"


Seinällä roikkuu tuo oksa jossa on nyt lintuja. Ne muistuttavat Jumalan huolenpidosta. 

Raamatussa, Matteuksen evankeliumin 6.luvussa, Jeesus puhuu näin:

"Kukaan ei voi palvella kahta herraa. Jos hän toista rakastaa, hän vihaa toista; jos hän toista pitää arvossa, hän halveksii toista. 
Te ette voi palvella sekä Jumalaa että mammonaa.

 "Sen tähden minä sanon teille: älkää huolehtiko hengestänne, siitä mitä söisitte tai joisitte, älkää ruumiistanne, siitä millä sen vaatettaisitte. Eikö henki ole enemmän kuin ruoka ja ruumis enemmän kuin vaatteet?  

Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä, eivät ne leikkaa eivätkä kokoa varastoon, ja silti teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. 
Ja olettehan te paljon enemmän arvoisia kuin linnut!  
Kuka teistä voi murehtimalla lisätä elämänsä pituutta kyynäränkään vertaa?

"Mitä te vaatetuksesta huolehditte! Katsokaa kedon kukkia, kuinka ne nousevat maasta: eivät ne näe vaivaa eivätkä kehrää. Minä sanon teille: edes Salomo kaikessa loistossaan ei ollut niin vaatetettu kuin mikä tahansa niistä. Kun Jumala näin pukee kedon ruohon, joka tänään kasvaa ja huomenna joutuu uuniin, niin tottahan hän teistä huolehtii, te vähäuskoiset!


 "Älkää siis murehtiko: 'Mitä me nyt syömme?' tai 'Mitä me juomme?' tai 'Mistä me saamme vaatteet?' Tätä kaikkea pakanat tavoittelevat. Teidän taivaallinen Isänne tietää kyllä, että te tarvitsette kaikkea tätä.Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin. Älkää siis huolehtiko huomispäivästä, se pitää kyllä itsestään huolen. Kullekin päivälle riittävät sen omat murheet."


Olen ostanut Hama-helmiä vuosien varrella kirpparilta, kun on sopivan edullisesti tullut vastaan. 
Tähän lintuun kokeilin tummempaa sinistä joukkoon. Ei toiminut, mutta eipä se mitään. Malli on täältä

Uudempien ja vanhempien helmien eron huomaa hyvin. Sinisten lintujen helmet ovat vanhempia ja niiden silittäminen oli haastavampaa. Isoimmassa linnussa ei reiät sulaneet umpeen (lintu alkoi jo kärventyä vaikka leivinpaperin läpi silittelin). Toisin tuossa vaaleanpunakeltaisessa, siinä on uusimpia helmiä ja ne sulivat helposti ja nätisti leviämättä. Leviämisen huomaa hyvin jos vertaa pienen sinisen linnun ja pinkin linnun siipien kärkiä. On sitten tuotekehitys mennyt eteen päin tai kuivuvatko vanhat helmet jotenkin?


Näiden kahden pienemmän linnun vintagetyylinen malli löytyy täältä. Oikeassa laidassa näkyy helmitamppi

Mukavaa viikon alkua!

Anu


5 kommenttia:

Hitunen kirjoitti...

Kiva taulu ja mikä ihana teksti siinä onkaan! Siunattua viikon jatkoa sinulle, Anu!

Anu kirjoitti...

Kiitos paljon Hitunen ja siunattua viikkoa siullekin :)!

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥ihania! ♥

Metsäntyttö kirjoitti...

Rakkaita jakeita minulle nuo Jumalan huolenpidosta puhuvat.

Anu kirjoitti...

Metsäntyttö, niin minullekin. Rohkaisseet ja auttaneet monessa kohdin elämää.