18.7.2011

* Farkkujen helppo lyhennys / How to Shorten Jeans

 Tällä ohjeella ainakin minä onnistuin helposti. Lyhennys on siisti ja toimiva. Mittaa ensin kuinka paljon lahjetta tarvitsee lyhentää ja käännä puolet tuosta määrästä oikeat puolet vastakkain.Seuraavaksi ompele koneella suoralla ompeleella, pistonpituus 2-3, farkkuneulalla (läpäisee farkkua parhaiten), farkun värisellä/tummemmalla ala-ja ylälangalla ommel valmiin taitteen viereen. Ei päälle!

Tässä lahje on ommeltu ympäri ja taite käännetty suoraksi. Taitettu osa on lahkeen sisäpuolella ja ulkopuoli näyttää näin siistiltä ja tehdastekoiselta, koska alkuperäinen taite on jäljellä. Koska ommel kulkee alkuperäisen taitteen vierellä eikä päällä, tulos on tämä.

Jos taitettua osaa on nurjalla puolella pitkästi eikä sitä tule tarvitsemaan, sen voi leikata kapeammaksi. Purkautumisriski on kylläkin tällöin olemassa. Näin on mukava lyhentää lapsen/nuoren pitkiä housuja ja avata sauma lapsen kasvettua. Noniin, mutta tässä kuvassa olen ompelemassa sivusauman "saumaojaan" farkunvärisellä langalla muutaman sentin verran suoraa ommelta. Kiinnitän näin nurjalle jäävän taitteen.

Kiinnitän taitteen molemmista sivusaumoistaan ja näin taite pysyy ylhäällä. Päättelen langat ja näin on farkut sopivan pituiset :).
Posted by Picasa

Ei kommentteja: