2.7.2011

* Strutseja / Ostrichs

Nyt ollaankin jo heinäkuussa. Kesä on mennyt todella nopeasti. Eilen heitin talviturkin. Oli niin kuuma päivä. Tänäänkin on +30C. Liikaa. Sisälläkin on samat lukemat kun ei ole kunnollista ilmastointia. Päivä on mennyt pötkötellessä, vaikka piti ja pitäisi siivota. Kissatkin makaavat tuulettimien lähellä oikosenaan -silloin on todella kuuma jo.

Säät vaihtelee, viileämpiä säitä odotellen... Eräänä sellaisena päivänä taannoin lähdimme pienelle kesäloma-ajelulle. Olin kuullut Elimäellä olevasta strutsitilasta (*klik*). Emme olleet ikinä nähneet niitä isoja lintuja, joten suuntasimme tilalle käymään. Hauskoja pörröpäitä ja todella uteliaita. Tilan puodista ostimme pienet matkamuistot, strutsinkuvamukin ja munankuoren palasesta tehdyn magneetin. Strutsin munakin oli näytillä ja se vastaa kuulemma 24 tavallista kananmunaa.

Matkalla maaseudulla näimme myös kuvassa olevia ruskeita lehmiä. Siellä oli vasikoita joukossa. Oli ilahduttavaa nähdä lehmiä vapaana laitumella ja kuinka vasikatkin saivat ruokailla luomusti, kasvaa yhdessä äitiensä kanssa.

Ei kommentteja: