22.7.2011

* Keep Calm and Carry on


Tämä projekti oli muhinut kauan aikaa mielessäni. Kuten usein käy että hahmottelen ja suunnitelen päässäni työtä jopa viikkoja tai kuukausia ja sitten toteutan yhdessä hetkessä. Tulee mieleeni Arto Nybergin ohjelma, jossa hän haastetteli Nipa Neumannia. Autiotalo-biisi oli syntynyt kuulemma n.10 minuutissa. Uskon tämän, toisin kuin Nyberg. Suurin työstö oli tapahtunut päässä pidemmän ajan kuluessa, toteutus oli vain hetken hurmio. Kaikessa luovassa työssä ainakin osa suunnitelmaa on muhinut jossain alitajunnan syövereissä, odottaen sopivaa hetkeä. Mulla tuohon hetkeen tällä kertaa oli tarvittu 20 x 30 cm paksu taulupohja Suomalaisen kirjakaupan alesta, suuri K-raudan alepensseli ja Daalainsinistä perinnemaalia Sinooperista. Maali oli ehtinyt jo menettää juoksevuuttaan, mutta se ei haitannut.

Maalasin taulupohjan sivut peittoon sekä jonkun sentin reunoilta sisäänpäin. Tulostin mustesuihkutulostimella himoitsemani tekstin joltain nettisivulta suoraan. Eli Keep calm and carry on. Mustettahan tuo tulostus söi ikävän paljon, mutta halvempi vaihtoehto kuin ostaa juliste jostain nettikaupasta.


Käytin decoupage-lakkaa tulosteen alla ja varsinkin päällä. Hieman piti A4-koon tulostetta leikata pienemmäksi, jotta oli taulupohjaan passeli. Sudin samalla reilunkokoisella maalisudilla lakan, näin ollen siveltimen jäljet näkyvät pinnassa ja siitä tuli eloisampi. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Wikipediassa (*klik*) on tietoa tämän tekstin alkuperästä. Mielenkiintoinen tarina tsemppauksen takana. Mukavaa viikonloppua!

5 kommenttia:

Enja kirjoitti...

Hei tää on tosi hieno idea! Olispa kiva toteuttaa jotain tollasta. :)

Vintage-Sunflower kirjoitti...

Kiitti Enja:).

mimma86 kirjoitti...

Tosi kiva idea ja helppo toteuttaa, taidanpa kokeilla kans samaa kunhan ehtisin joskus ;)

sateenkaarentaa Ilona kirjoitti...

Oi, miten kaunis ja hyvä idea.
Ilona

Vintage-Sunflower kirjoitti...

:) Mimma ja Ilona.