13.7.2012

* Silityslaudan uusi päällinen / Ironing Board's New Cover

 Tildattu silityslaudan päällinen. Vanha päällinen oli jo nähnyt monta kesää ja saanut kestää kissojen kynsimistä ja kuumaa rautaa liiankin kanssa.  Tilda-kankaat oli Sinooperissa alennuksessa jokin aika sitten..Hemmottelin itseäni..Puolisen metriä tätä SewingBird-sarjan ruusukangasta riitti loistavasti. Jäi hieman ylikin.

 Vanhan päällisen vaahtomuovipehmustekin oli kärsinyt ja uusiokäyttöön kelvoton. Pelkkiä uusia pehmusteita ei myyty ja vastaava vaahtomuovikappale olisi maksanut reilun 5€ ja olisi kaiken lisäksi ollut vanhalla höyryraudan raaskulla käytettäväksi (käytännössä siis kasteltavaksi) liian paksua. Myyjä oli reilu ja ehdotti uuden Sini-päällisen hankintaa, jolloin hinta jäi noin 4€ tietämille. Siitä sai justiinsa passelin paksuisen vaahtomuovipehmusteen ja lisäksi päällisestä voi ommella jotain muuta.
 
Uudesta "virallisesta" päällisestä ratkoin reunusnauhan kiristysnauhoineen pois ja ompelin Tilda-kankaaseen.
Voidaan kysyä miksi en käyttänyt suoraan uutta päällistä? Kun ei sovi sisustukseen. Eikä ennenkaikkea silmään. Silitys on niin...ärsyttävää hommaa, että siitä kannatti tehdä edes silmälle mielyttävämpää hommaa. En kadu.

Maissintähkistä pari sanasta. Olen yleensä paistanut esikeitettyjä vakuumipakattuja tähkiä. Nyt kokeilin (alesta kun löytyi) raakoja tähkiä. Keitin ne miedossa suolavedessä kypsiksi. Maku oli kuulemma paljon herkullisempi. Voin hyvin uskoa. Tuore on tuore..Vaikka sen voissa paistaisi.

Hyvää viikonloppua.

-Anu-

7 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Kaunis tuli silitysraudanpäällisestä:)itselleni juuri tuo silitys on kyllä niin niin pakkopullaa,mielellään sitä ei kyllä ei tee,ehkä täytyisi itsekkin kokeilla päällisen vaihtoa sekä uutta rautaa...

Anu kirjoitti...

Kyllä kannattaa kokeilla uutta päällistä ja myös rautaa jos on mahdollista (mulle ei ole, siitä vain haaveilen:)! Kun on silmäkarkkia odotettavissa ikävän askareen kylkiäiseksi, sitä melkein odottaa silitystä ;).

Inka kirjoitti...

Tulipas siitä sievä!

Mun tartteis tehdä meidän silityslaudalle ihan sama homma mutta olen vielä pohtinyt tekniikkaa. Kiitos siis kovasti Sini -päällisen käyttövinnkistä, täytyypä kokeilla!

Mukavaa viikonlopun jatkoa!

Anu kirjoitti...

Inka, kiitos kommentistasi ja mukavaa viikonlopun jatkoa sulle myös:)!

Vinkkinä vielä...Se Sinin päällinen on hyvä kaava uuteen kankaaseen, mallaa ensin vanhan laudan kanssa sopivaksi (sen jätin ite tekemättä ja kapeassa päässä on vähän ylimäärästä..).

Ninni kirjoitti...

Kiva päällinen. Ja ehdottoman tarpeellinen. Mikähän näissä kiinnostaa kissoja? Meilläkin on käynyt sama juttu.

Katja kirjoitti...

Kaunis tuli silityslaudan päällisestä!
Sen verran paljon minäkin inhoan silittämistä, että pitäisi varmaan suorittaa tällainen samanlainen muutos laudalle =)

Anu kirjoitti...

Ninni ja Katja, kiitos kommenteistanne:).

Jos joku keksii tai tietää mikä vetää kissoja (kynsiä) kiinni silityslautaan niin valaisehan meitä. Mielenkiintoista.