11.7.2012

* Tyynyjä / Pillows

 Rippilahjaksi toivottiin tyynyä, jossa olisi konfirmaatiopäivä ja kukkia.

Kirjoitin tekstinkäsittelyohjelmalla päivämäärän ja tulostin sen tavalliselle tulostuspaperille. Leikkasin numeron kohtiin aukot askarteluveitsellä. Olisin ennen sitä päällystänyt paperin kontaktimuovilla, jos sitä olisi kotona ollut. No, ilmankin pärjäsi. Teippasin pienemmäksi leikatun paperin kankaalle ja maalasin tekstiilivärikynällä sabluunan läpi. Irrotin sabluunan ja vahvistin numerot. 12h kuivumista, silitys ja valmista tuli. Tekstin pitäisi kestää 30 asteen pesua. Koristetyynyliinan alla näkyy uusi silityslaudan päälliseni, jonka tein. Siitä toisessa postauksessa.

Leikkasin kierrätyspaidasta pitkän suikaleen ja ompelin suoralla ompeleella kiemurtelevaksi ympyräksi, varreksi. Kulmakohdasta tuli lehti.

 Ruusut ompelin kierrätetyistä paidoista leikatuista suikaleista twist & roll -tekniikalla aloittaen keskeltä.


 Taustakangas on kirpputorilta, mutta käyttämätöntä.

 Takapuolella tyynyliinaa on taskumainen aukko tyynyn pujottamista varten. Osat ovat päällekkäin niin pitkän matkaa ettei nappeja tms. tarvinnut aukon kiinnitykseksi. Ruusuista sai erinäköisiä ja -muotoisia suikaleen leveyttä ja kääntelytiheyttä ja -tapaa muuttamalla.


 Ylioppilaslahjaksi tein tyynyliinan niin ikään. Alareunassa vetoketju. Kangas on Jotexin alesta keväältä. Samasta kankaasta on neitokaisen huoneessa rullakapat. Laitan niistä postausta varmaankin jossain vaiheessa. Tämä kotityyny on viime tai toissakesän ompeluja. Kukkakangas on kierrätettyä hametta. Hameen lopuista tein vetoketjupussukoita pari kappaletta.


Taustan pilkullinen kangas on kierrätettyä paitapuseron etukappaletta nappeineen päivineen. Kätevää, kun on napinlävet ja napit valmiina:).

Napeista olen askarrellut nyt parina päivänä koruja. Minulla kun on monta purkillista ystävältä saatuja kierrätysnappeja jemmassa. Muuten ei kyllä raaskisikaan napeista tehdä mitään, ovat sen verran kalliita. 

Huomasithan, että sain lisättyä tykkäys-napin Facebookiin. Vintage-Sunflowerilla on siellä oma sivu. Käyhän tykkäämässä, niin saat uudet päivitykset sitä kautta helposti tietoosi.
 
Mukavaa keskiviikkoa!

-Anu-
 

4 kommenttia:

Kanteletar kirjoitti...

Wau, kivoja tyynyjä, ja nuo ruusut, pitää täs joku päivä kokeilla josko osaisin tehdä itsekkin kun on äiteen ompelukonekin lainassa :)

Laura kirjoitti...

Hienoja kukkia! Täytyypä kokeilla tuon tyylisiä. Kiitos vinkistä.

Anu kirjoitti...

Mukava kuulla, Laura, että olet saanut inspiraatiota postauksestani. Kivaa viikonloppua!

Laura kirjoitti...

Kiitos, mukavaa viikonloppua Anu! Minulla on huomenna ohjelmassa koskenlaskua ekaa kertaa elämässäni.