20.7.2012

* Nappeja & helmiä / Buttons & Beads

Korujen suunnittelualusta maksaa muutaman euron ja on joka sentin väärti. Alusta helpottaa korujen tekemistä niin paljon, että aikaa ja ennen kaikkea hermoja säästyy, kun helmet, napit yms. eivät vieri pitkin pöytiä. Ja jos homma jää jostain syystä kesken, alusta on helppo nostaa kissojen ulottumattomiin ja ottaa taas esille sopivan ajan tullen. Mitatkin saa justiinsa sopiviksi tämän avulla helpolla tavalla.

 Helmet joissa näkyy langanpätkiä, ovat kierrätettyjä. Ratkoin kirppispuserosta siihen ommellun helmikuvion pois ja sain käyttökelpoisia helmiä pari sataa.


Kirppikseltä on myös korun valkoinen nauha. Se on jotain sukkahousumaista muutaman millimetrin leveätä litteää nauhaa/lankaa. Hyvin kestävää ja hieman venyvää.

 Kaikki napit näissä koruissa on ystävältäni saatuja kierrätysnappeja. 


 Suunnittelin korun alustalla aivan aluksi, sitten pujotin tarvittavan määrän helmiä lankaan. Sen jälkeen aloin virkata vuoroin napin ja vuoroin poimin helmen. 

Linkki aiempaan nappikorupostaukseeni löytyy tästä . Sieltä löytyy maininta lehdestä josta olen tämän ohjeen löytänyt:).

 Vaikka mulla on paljon vanhoja nappeja, on haastetta löytää niin isoreikäisiä joista minivirkkuukoukku menee läpi.

 Isoäitini ihastui koruuni ja toivoi itselleen vastaavaa. 
Mielellänihän minä ilahdutan häntä.

 Tuntui suurelta kunnialta saada tehdä iäkkäälle käsityöihmiselle koru.

 Helmiä ja nappeja. 

 Sinistä ja valkoista toivomuksen mukaisesti.

 Kuvausalustana ystävältäni saama suloinen Virkkukoukkusen tyynyliina.

 Kerronpa tässä yhteydessä hieman kesälomareissustamme, joka suuntautui tänä vuonna Helsinkiin. Päivän matka. Pituudeltaan raskas, mutta kuitenkin virkistävä ja hauska päivä.  Kuvassa Linnanmäen vanhan puinen vuoristorata.

Ollaan asuttu Helsingissä pitkä aika, mutta siitä on jo hyvä tovi.  Joskus kaipaan sinne takaisin koska tekemistä ja näkemistä on niin paljon. Mutta yleensä olen varsin tyytyväinen nykyiseen hiljaiseen, rauhalliseen ja pieneen kotikaupunkiimme, jossa kaikki on lähellä ja ilma puhdasta.
 
 Sealife (Linnanmäen yhteydessä), on yksi hienoimpia nähtävyyksiä Helsingissä. Jos pitää kaloista muutenkin kuin lautasella tai ongen jatkona.

 Isoimmassa altaassa näin rauskuja ensimmäistä kertaa. Tiedä sitten kuinka monta vuotta ovat jo olleet siellä.. Iso allas on todella suuri. Lattiasta kattoon. Vedenalainen tunnelikin kulkee jossa pääsee ikäänkuin kävelemään pohjalla ja kalat (mm.hait!) ui ympärillä.

 Sealife-Merimaailmoja on ympäri maailmaa. Suomen ainut löytyy Linnanmäeltä.

 Altaat ovat hyvin hoidettuja, suuria ja näyttäviä. Kalat ovat muutamia harvoja poikkeuksia lukuunottamatta terveitä ja elinvoimaisia. Poikasia löytyy myös.

 Rausku.

Loppuun kissakevennys. Wilma makoili eilen pöydällä ja piteli takatassuja tuolia vasten. Alla näkyy tekemäni pöytäliinan reunuspitsiä. Postaus siitä tulossa kunhan muistan kuvata:D. 

Viikonloppuja!

-Anu-

3 kommenttia:

Ninni kirjoitti...

Kivoja koruja. Alusta olikin minulle aivan uusi juttu. Kissaturvallinen :)

Suloinen tassupari!

Nina kirjoitti...

Alusta on varmasti mukava,itsellänikin on kamala määrä nappeja joita sain äidiltäni kun kerran teki huutonetissä löydön... Isoäitisi saa kauniin korun:)Viikonlopuntoivotukset!

Anu kirjoitti...

Kiitos Ninni ja Nina!

Bloggerikohan tökkii vai oma koneeni, kun olen kyllä kaikki kommentit hyväksynyt ja julkaissut, mutta ainakaan mulle ei näy:(. Kiitos kuitenkin kaikista kommenteista. Ne lämmittävät sydäntä.